Tuesday , July 5 2022

Două tratamente noi împotriva Covid au fost aprobate în UE

Joi, 16 decembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat tratamentul anti-COVID cu anticorpi monoclonali al GlaxoSmithKline şi un medicament imunosupresor, Kineret, în vederea tratării unor afecţiuni inflamatorii.

Tratamentul GSK ”este destinat tratării Covid-19 la pacienţi adulţi şi adolescenţi care nu au nevoie de oxigen suplimentar şi care prezintă un risc sporit de a se îmbolnăvi grav”, precizează într-un comunicat EMA.

De asemenea, folosirea Kineret a fost ”lărgită la tratarea Covid-19 la pacienţi adulţi care au nevoie de oxigen suplimentar (…) şi care riscă o insuficienţă respiratorie gravă”.

Acest medicament era deja autorizat în Uniunea Europeană.

Recent, și compania Pfizer a anunțat că pastila pe care a dezvoltat-o împotriva Covid-19, Paxlovid, reduce cu aproape 90% riscul de spitalizare şi de deces în cazul persoanelor cu risc. Compania a precizat și că tratamentul este eficient împotriva variantei Omicron.

Vezi si

Lista completă a schimbărilor fiscale pregătite de Guvern. Ce taxe cresc, ce deduceri se acordă, cum se vor impozita IMM-urile și dividendele

Luni seara, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de ordonanță privind modificarea Codului …