Tuesday , May 28 2024

Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală. Opt persoane au fost rănite

tramvai1

Două tramvaie s-au ciocnit, vineri dimineaţă, la intersecţia Ştefan cel Mare cu Calea Dorobanţilor din Capitală. Opt  persoane au fost rănite, informează România TV. Victimele au fost transportate la spital. O primă ipoteză privind cauza accidentului este că al doilea tramvai nu a putut frâna la intrarea în staţie din cauza bitumului turnat pe şine.
Deşi poliţiştii nu au exclus ca o eroare umană să fi dus la acest accident, se pare că principala cauză ar fi bitumul turnat peste noapte şi care aproape a acoperit şinele de tramvai. Astfel, în momentul accidentului, când un tramvai se afla în staţie, cel de-al doilea nu a putut frâna şi s-a ciocnit de prima garnitură.
Angajaţi ai RATB sunt la faţa locului şi au început să cureţe bitumul de pe şine pentru a nu se repeta incidentul.
“În jurul orei 6.10, la intrarea în staţia Calea Dorobanţi, din zona Ştefan Cel Mare, pe sensul spre Pasajul Victoria, un tramvai de pe linia 46 a intrat coliziune cu un tramvai de pe linia 1, care era oprit în staţie. A fost un impact uşor. Vatmanul tramvaiului 46 nu a fost rănit, însă şase călători din tramvaiul 1 au fost rănite. Poliţia cercetează cazul, iar RATB a demarat o anchetă internă ca să verifice ce s-a întâmplat şi nu exclude nicio variantă. În prezent, circulaţia în zonă s-a deblocat şi tramvaiele circulă în ambele sensuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Constantin Tobescu.
Cinci dintre victime au fost transportate la Spitalul Floreasca şi alte două la Elias. Persoanele rănite au fost supuse unor investigaţii şi au primit îngrijiri, însă nu au avut nevoie de spitalizare.
Regia Autonomă de Transport Bucureşti a demarat o anchetă internă pentru a stabili cauzele care au condus la producerea accidentului din zona Dorobanţi, în care au fost implicate două tramvaie de pe liniile 46 şi, respectiv, 1, şi va colabora cu Poliţia pentru a rezolva cât mai repede cazul, a declarat, pentru Agerpres, Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB.
Potrivit sursei citate, din primele informaţii, şase persoane au fost rănite, însă reprezentanţii RATB care anchetează cazul au anunţat ulterior că numărul celor care necesită îngrijiri medicale ar putea fi mai mare.
Circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri pe şoseaua Ştefan cel Mare.

Vezi si

Cel mai tânăr candidat la alegerile din iunie are puțin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani. Sunt și doi candidați de 95 de ani

Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puțin peste 23 de ani, …