Wednesday , October 5 2022

Doua cazuri de coronavirus inregistrate duminica: o femeie din Mures si una din Bucuresti. Bilant: 15 romani infectati

Autoritățile au anunțat duminică două noi cazuri confirmate de contaminare cu noul coronavirus Covid-19. Este vorba despre un al doilea pacient confirmat în București și de un caz din Mureș, județ în care nu se înregistrase până acum nicio persoană infectată cu noul coronavirus.

Autoritățile au anunțat duminica, 8 martie, cazul nr. 14, în București. Este vorba de o femeie de 42 de ani, „contact apropiat” al bărbatului de 49 de ani, din București confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Matei Balș.

Al 15-lea caz confirmat de coronavirus din România: o femeie de 70 de ani, din județul Mureș, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au anunțat, sâmbătă, că un bărbat din București, în vârstă de 49 de ani, care s-a întors din Italia, de la Roma, a fost testat pozitiv la coronavirus. El a fost adus vineri seara la „Matei Balș” cu febră și scaune diareice.

Bărbatul s-a întors din Italia în data de 27 februarie 2020, cu avionul, venind de la Roma, deci dintr-o zonă considerată neafectată de coronavirus, și prin urmare, nu a trebuit să stea în izolare la domiciliu sau în carantină. În urmă cu două zile, a început să aibă febră și scaune diareice.

„Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară”, potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică.

Echipajul care l-a transportat, vineri seară, la spital, pe bucureșteanul infectat cu coronavirus nu a purtat echipamente de protecție, întrucât bărbatul nu prezenta simptomele specifice, ci era suspect de colită. Cum pacientul a fost diagnosticat, ulterior, cu coronavirus, asistenta și ambulențierul se tem că s-ar fi putut contamina. Raed Arafat a confirmat informația. Acum asistenta a fost izolată, însă ambulanțierul este plecat din țară în concediu și riscă să rămână în carantina impusă de autoritățile din Bulgaria.

digi24.ro

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …