Thursday , September 21 2023

Două bombardiere americane au pătruns NEAUTORIZAT în spaţiul aerian revendicat de China

bombardier

Două bombardiere americane de tip B-52 au pătruns în mod neautorizat în spaţiul aerian al Chinei, în Marea Chinei de Est, afirmă oficiali americani, citaţi de Wall Street Journal.
Potrivit unor oficiali americani, cele două avioane de tip B-52 au zburat deasupra Mării Chinei de Est fără a informa Beijingul, contestând direct decizia Chinei de a extinde zona de securitate aeriană.
Avioanele au survolat noua Zonă chineză de identificare aeriană, un spaţiu instituit recent într-o regiune disputată între China, Coreea de Sud şi Japonia. Zborul militar a avut loc marţi dimineaţă (0.00 GMT, 2.00, ora României), scrie Mediafax.
Zilele trecute, Beijingul a extins Zona de identificare aeriană pentru a include Arhipelagul Diaoyu, administrat de Japonia sub numele Senkaku, dar revendicat de China. De asemenea, în Zona extinsă de identificare aeriană este inclus şi Arhipelagul Ieodu, administrat de Coreea de Sud, dar revendicat de China.
Oficiali din cadrul Pentagonului avertizaseră că Statele Unite vor contesta direct noua zona de securitate aeriană chineză.
Cele două bombardiere B-52 au decolat de la baza aeriană americană din Insula Guam, nu au avut armament la bord şi au părăsit spaţiul aerian chinez fără incidente.

Vezi si

Flagrant. Un farmacist dintr-un lanț cunoscut vindea mii de pastile cu Fentanil și Oxicodonă și fiole cu morfină pe piața neagră

Procurorii DIICOT au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București, într-o …