Tuesday , May 11 2021

Dosarul MINERIADEI: Mugurel Florescu, fost şef al Parchetelor Militare, la audieri în calitate de suspect

parchet ICCJ

Generalul Mugurel Florescu, fost şef al Direcţiei Procuraturilor Militare în iunie 1990, s-a prezentat vineri la Parchetul General, unde procurorii i-au adus la cunoștință că are calitatea de suspect în dosarul Mineriada din 13-15 iunie 1990, fiind acuzat de infracțiuni împotriva umanității.
Mugurel Florescu a declarat, la intrarea în sediul PICCJ, că a fost citat de procurori în dosarul Mineriada. “Am primit o citaţie a procuraturii şi era normal să mă prezint”, a spus Florescu.
Fostul şef al Direcţiei Procuraturilor Militare a mai spus că îi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat la mineriadă, precizând că el nu a avut nicio implicare în evenimentele din 13-15 iunie 1990.
Generalul Florescu a susţinut că la vremea respectivă, a făcut investigaţii amănunţite şi că are şi dovezi în acest sens, pentru că a păstrat condici de şedinţe de lucru săptămânale.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, miercuri, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiuni contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea şi lipsirea de libertate a altor o mie.
 
 

Vezi si

Liber la pelerinaje religioase. Competiții sportive, concerte și spectacole-pilot pentru cei vaccinați, care au avut Covid sau au test negativ – noile relaxări adoptate de Guvern 

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că Guvernul a adoptat luni …