Tuesday , December 6 2022

Dorin si Alin Cocos si-au recunoscut faptele in dosarul Bica 2

cocos

Dorin si Alin Cocos au recunoscut faptele imputate in dosarul Bica2, in schimb Adriean Videanu a negat acuzatiile care i se aduc, conform unor surse citate de televiziunile de stiri.
Vineri s-a judecat la Inalta Curte primul termen in dosarul in care Dorin si Alin Cocos sunt arestati preventiv, informeaza Realitatea TV.
Mai sunt asteptati sa dea declaratii in fata instantei Alina Bica si fostul consilier Florentin Mihailescu, de asemenea inculpati in dosar.
Al doilea dosar al fostei sefe DIICOT, Alina Bica, in care sunt cercetati, printre altii, si Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu, a fost trimis joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).
In dosarul Bica 2, fosta sefa a DIICOT Alina Bica este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului.
In acelasi caz, omul de afaceri Dorin Cocos este urmarit penal pentru trafic de influenta si dare de mita, iar fiul sau Alin Cocos este cercetat pentru aceleasi infractiuni.
Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este anchetat si el in dosarul Bica 2, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin MIhailescu este cercetat pentru complicitate la luare de mita.
Procurorii suspecteaza ca Dorin Cocos, cu ajutorul fiului sau, a intervenit in 2011 la ANRP pentru omul de afaceri Gheorghe Stelian, cu scopul ca acesta sa obtina fraudulos despagubiri pentru in teren supraevaluat cu 62 de milioane de euro. In schimbul acestui serviciu, Dorin Cocos s-ar fi ales cu 16 milioane de euro.

Vezi si

Cancelarul Austriei anunță din nou că se opune intrării României în Schengen, cu 2 zile înainte de Consiliul JAI

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat, marți, din nou, că Austria se opune integrării României …