Sunday , February 5 2023

Donaţiile pentru reconstrucţia catedralei Notre-Dame au ajuns la 750 milioane de euro

Incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame, a provocat o solidaritate fără precedent, iar marile companii și cei mai bogați oameni de afaceri au făcut donații care au ajuns la cel puțin 750 de milioane de euro, potrivit AFP.

Apple, Banca Centrală Europeană, dar și mii de oameni anonimi s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru reconstruirea monumentului gotic.

Familiile Arnault și Pinault, două dintre cele mai bogate familii din Franța, au anunțat deja că vor dona 200, respectiv 100 de milioane de euro pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame din Paris.
De asemenea, omul de afaceri Marc Ladreit de Lacharriere (Fimalac) vrea să participe la restaurarea ”săgeții”, anunțând că donează 10 milioane de euro.

Familia Bouygues a promis o sumă similară, iar familia Decaux a anunțat o donație de 20 de milioane.

Elanul de solidaritate a depăşit frontierele Franţei. Grupul informatic american Apple va contribui la eforturile de reconstrucţie a acestei catedrale care este un “simbol al speranţei”, a anunţat directorul general Tim Cook într-un mesaj publicat pe Twitter. Miliardarul brazilian Lily Safra a făcut şi el o donaţie importantă iar americanul Henry Kravis, co-fondatorul fondului de investiţii KKR, va contribui şi el cu 10 milioane de dolari.

Și compania L’Oreal va dona 100 de milioane de euro, în timp ce fundația caritabilă a familiei Bettencourt Meyers, acționarul companiei de cosmetice, a anunțat că va pune în contul Catedralei încă 100 de milioane.

Toate astea în contextul în care președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat organizarea unei strângeri de fonduri pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris. În condiţiile în care pompierii nu au plecat încă de la Notre-Dame, companiile şi persoane anonime au început să facă donaţii, ceea ce a provocat unele dificultăţi tehnice paginii de Internet a Fundaţiei patrimoniului. Pentru a face faţă cererii a fost înfiinţat un alt site (rebatirnotredamedeparis.fr/) sub autoritatea Centrului pentru monumentele naţionale.

Vezi si

Peste jumătate din țară se află sub cod galben sau portocaliu de ninsori și viscol

Mai mult de jumătate de țară se află sub cod gaben de ninsori și viscol, …

One comment

  1. Dacă vede patriarhul Daniel Știrea asta , da foc la catedrala Mântuirii neamului :))