Wednesday , May 29 2024

UPDATE: Doi procurori de la CSM, urmariti penal pentru ca ar fi negociat cu Ponta posturile de procuror general si de sef la DNA

UPDATE: Oana Hăineală, vicepreşedinte CSM a declarat pentru Realitatea TV că instituţia a încuviinţat cercetarea într-o cauză instrumentată de DNA.  “Ancheta este în derulare, la secţia 1 pentru combaterea corupţiei. Vorbim despre un membru CSM şi consilierul acestuia. În acest moment nu este suspendat din funcţie”, a spus Oana Hăineală.
Florin Iordache, deputat PSD, a declarat că la partid nu s-a discutat niciodată această problemă şi că singurul care ar putea să facă această schimbare ar fi ministrul Justiţiei. “E o prostie din punctul meu de vedere. Nu puteau negocia telefonic, e o prostie. Păi ce, DNA-ul e puterea supremă în stat? Eu mi-aş dori ca DNA-ul să aibă nişte probe beton, pentru că vorbim de o problemă foarte gravă. Să tratăm cu mai multă responsabilitate. Niciun membru USL nu ar putea să aibă o aşa convorbire telefonică”, a spus Iordache.
Cei doi sunt anchetaţi în urma unor interceptări telefonice. George Bălan  a fost în perioada 07 ianuarie 2011 – prezent Vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii şi Membru al Consiliului Superior al Magistraturii, 2010 Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti Procuror general adjunct (delegat) al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti, 2002 – 2010,  Procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucuresti.
Anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins la CSM, miercuri dimineaţă, fiind vizaţi procurorii Romeo Bălan şi Marcel Sâmpetru, care şi-ar fi negociat cu Victor Ponta  funcţiile de procuror şef al DNA şi de procuror general al României, relateaza Mediafax.
Pocurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Romeo Bălan, membru al CSM, şi a consilierului acestuia, Marcel Sâmpetru, fost adjunct al procurorului general în perioada mandatului lui Ilie Botoş, au spus sursele citate.
DNA a obţinut aviz de la CSM pentru percheziţia de miercuri.
Potrivit acuzaţiilor DNA, cei doi s-ar fi folosit de note informative ale DGIPI în scopul obţinerii sprijinului politic, pentru a fi numiţi procuror şef al DNA şi procuror general al României, dar negociau şi alte funcţii de conducere din Ministerul Public.

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …