Wednesday , February 1 2023

Doi pensionari din Harghita s-au sinucis din cauza pensiilor

sinucidere

Un bărbat de 54 de ani şi soţia lui de 53 de ani, din Bălan, judeţul Harghita, au fost găsiţi spânzuraţi în magazia casei lor, informează România TV. Potrivit primelor informaţii, cei doi au încasat mai multe sume necuvenite, în total peste 41.000 de lei, sub titlul de pensii.
Poliţiştii au găsit lângă cele două cadavre un bilet de adio, în care cei doi şi-au motivat gestul şi şi-au cerut iertare copiilor.
Bărbatul a primit o înştiinţare în care era informat despre încasarea necuvenită cu titlu de pensie a sumei de 41.000 de lei şi a decis să-şi pună capăt zilelor.
Şefa Casei de Pensii din Harghita a declarat că bărbatul s-a folosit cu bună ştiinţă de o adeverinţă falsă pentru a putea beneficia de pensie.
IPJ Harghita are în lucru peste 40 de dosare penale în care sunt cercetate persoane suspectate că ar fi prejudiciat statul cu diferite sume necuvenite încasate cu titlu de pensie şi desfăşoară în continuare investigaţii.
Din primele cercetări, un fost angajat al unei societăţi comerciale care suferea de o boală incurabilă, şi care ulterior a şi decedat, întocmea adeverinţe false pe numele mai multor persoane în baza cărora acestea beneficiau de anumite sume.
 
 

Vezi si

Alexandru Piţurcă şi directorul Romarm vor fi cercetaţi în libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă …