Thursday , December 8 2022

Doi frati din Cecenia, la originea atacurilor din Boston. Unul e mort, al doilea e urmarit

boston

Şeful poliţiei din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect şi urmărirea unui al doilea. Acesta a murit la spital, după ce a fost capturat în urma unei urmăriri cu împuşcături. Potrivit presei americane, suspecţii sunt doi fraţi din Cecenia, iar cel urmărit de poliţie se cheamă Djohar A. Ţarnev, de 19 ani.
Potrivit postului american de televiziune NBC, suspecții atacului terorist din Boston sunt frați și sunt originari din Cecenia. Ar fi ajuns în Statle Unite cu numai un an în urmă

Mii de poliţişti (în jur de 9.000) sunt în Watertown în apropiere de Boston, unde ziua abia începe, şi îl caută pe cel de-al doilea suspect, potrivit CNN.
Mai multe autobuze au fost trimise în zonă pentru evacuarea rezidenţilor, în vreme ce poliţiştii caută din casă în casă pentru a da de urma presupusului atentator.

Şeful poliţiei din Boston a confirmat vineri moartea unui suspect şi urmărirea unui al doilea, relatează AFP.
“Un altul a fugit (…), înarmat şi periculos”, a precizat şeful poliţiei din Boston Ed Davis pe contul său de Twitter.
Mai multe dispozitive explozive şi o oală sub presiunea au fost găsite vineri în incidentul din Watertown, în apropiere de Boston, au declarat surse pentru NBC News.
Agenţii FBI, prezenţi la faţa locului încearcă să stabilească dacă există vreo legătură între acest incident, declanşat după uciderea unui poliţist în campusul Massachusetts Institute of Technology, şi dublul atentat de la maratonul din Boston, relatează CNN.
Atentatul din Boston ar fi fost comis cu dispozitive explozive realizate cu ajutorul unei oale sub presiune.
Mai multe dispozitive explozive ar fi fost folosite împotriva poliţiei în incidentul din Watertown, în Massachusetts, a declarat Dave Procopio, purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Massachusetts, relatează CNN.
Inciendentul de pe străzile din apropiere de Boston au avut loc în urma unui schimb de focuri mortal în campusul MIT.
Cel puţin o persoană a fost arestată în Watertown, vineri dimineaţă. Pentru moment nu se ştie oficial dacă această arestare are vreo legătură cu incidentul din campusul Massachusetts Institute of Technology sau cu alt incident din zona Boston.
Boston Globe citează însă surse aproapiate anchetei care spun că suspectul prins  azi este cel căutat pentru atacul terorist de la maraton. 

Vezi si

Cancelarul Austriei împinge aderarea României și Bulgariei la Schengen la primăvară

Într-o conferință de presă comună, desfășurată miercuri la Viena cu președintele PPE, Manfred Weber, cancelarul …