Monday , February 6 2023

Doi elevi au fost impuscati intr-o scoala din Los Angeles. O fata de 12 ani e retinuta de politie

Doi elevi de 15 ani au fost impuscati, joi, intr-o sala de clasa la Sal Castro Middle School, din Los Angeles, iar o eleva de 12 ani a fost retinuta ca suspecta.
atac LA

Un baiat a fost impuscat in cap si se afla in stare critica, iar o fata in mana, in aceasta scoala care se afla in campusul Liceului Belmont, a declarat capitanul de pompieri din LA, Eric Scott, citat de CNN.
Alte trei persoane – o femeie si doi copii – au primit ingrijiri dupa ce au suferit taieturi minore, unele provocate de sticla, a precizat Scott.
“Campusul nostru, inchis, este sigur. Nu mai exista o amenintare la adresa sigurantei elevilor acestei scoli”, a anuntat seful Politiei scolilor Steven Zipperman.
Atacul armat a fost semnalat Politiei din Los Angeles la ora locala 8:55 (18:55, ora Romaniei). Politia a gasit si confiscat o arma de foc la fata locului.
Politia nu a precizat motivul atacului si a oferit putine informatii despre fata retinuta.
Activitatea scolara urma sa continue, iar elevii sa stea de vorba cu consilieri despre atacul armat, a anuntat Vivian Ekchian, de la Los Angeles Unified School District.
Sal Castro Middle School se afla aproape de cartoerul Westlake, situat la nord-vest de centrul orasului.
Acesta este al treilea atac armat intr-o scoala americana in ultimele saptamani.
Un elev a fost acuzat ca a impuscat 16 persoane, omorand doua, pe 23 ianuarie, la Marshall County High School din Benton, in statul Kentucky.
Cu o zi inainte, un elev de 15 ani a fost ranit intr-un atac armat in orasul Italy, in Texas. Un suspect de 16 ani a fost “retinut in doar cateva minute”, au anuntat autoritatile locale.

Vezi si

Bilanț devastator: Peste 2.600 de morți și 12.000 de răniți în Turcia și Siria după cele două mari cutremure de luni

Seismele violente de luni, de 7,8 și 7,5, plus cele 145 de replici  s-au resimțit …