Wednesday , July 24 2024

Doi elevi au fost impuscati intr-o scoala din Los Angeles. O fata de 12 ani e retinuta de politie

Doi elevi de 15 ani au fost impuscati, joi, intr-o sala de clasa la Sal Castro Middle School, din Los Angeles, iar o eleva de 12 ani a fost retinuta ca suspecta.
atac LA

Un baiat a fost impuscat in cap si se afla in stare critica, iar o fata in mana, in aceasta scoala care se afla in campusul Liceului Belmont, a declarat capitanul de pompieri din LA, Eric Scott, citat de CNN.
Alte trei persoane – o femeie si doi copii – au primit ingrijiri dupa ce au suferit taieturi minore, unele provocate de sticla, a precizat Scott.
“Campusul nostru, inchis, este sigur. Nu mai exista o amenintare la adresa sigurantei elevilor acestei scoli”, a anuntat seful Politiei scolilor Steven Zipperman.
Atacul armat a fost semnalat Politiei din Los Angeles la ora locala 8:55 (18:55, ora Romaniei). Politia a gasit si confiscat o arma de foc la fata locului.
Politia nu a precizat motivul atacului si a oferit putine informatii despre fata retinuta.
Activitatea scolara urma sa continue, iar elevii sa stea de vorba cu consilieri despre atacul armat, a anuntat Vivian Ekchian, de la Los Angeles Unified School District.
Sal Castro Middle School se afla aproape de cartoerul Westlake, situat la nord-vest de centrul orasului.
Acesta este al treilea atac armat intr-o scoala americana in ultimele saptamani.
Un elev a fost acuzat ca a impuscat 16 persoane, omorand doua, pe 23 ianuarie, la Marshall County High School din Benton, in statul Kentucky.
Cu o zi inainte, un elev de 15 ani a fost ranit intr-un atac armat in orasul Italy, in Texas. Un suspect de 16 ani a fost “retinut in doar cateva minute”, au anuntat autoritatile locale.

Vezi si

Marcel Ciolacu: Vom negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în ținta de deficit de 3%

România va negocia cu noua Comisie Europeană un acord pe șapte ani pentru reintrarea în …