Tuesday , January 31 2023

Dodon ii va retrage cetatenia moldoveneasca lui Basescu

dodon

Președintele ales al R. Moldova, Igor Dodon, a declarat că săptămâna viitoare va anula decretul privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova fostului lider de la Cotroceni, Traian Băsescu. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.
Dodon susține că va anula decretul președintelui Timofti privind cetățenia moldovenească a lui Băsescu din motiv că aceasta i-a fost acordată cu încălcarea procedurii, iar dacă fostul președinte al României va dori să obțină totuși cetățenia Republicii Moldova, să se adreseze din nou și cererea lui va fi examinată, ulterior, potrivit realitatea.md.
Traian Băsescu și soția sa, Maria, au devenit anul acesta cetățeni ai Republicii Moldova, aceștia au depus jurământul la Ambasada Republicii Moldova de la București la data de 3 noiembrie 2016.
Menționăm că Igor Dodon a declarat despre retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu încă în campania electorală pentru alegerile prezidențiale. La rândul său, Traian Băsescu a declarat ulterior că se va adresa în instanța de judecată, dacă Igor Dodon îi va retrage cetățenia moldovenească.

Vezi si

Liberalii vor comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale în 2024

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre comasarea alegerilor locale cu …