Friday , September 30 2022

DNA: Viorel Hrebenciuc a apelat la un şef de serviciu secret pentru a obţine informaţii din dosarul său

viorel-hrebenciuc

DNA a deschis un nou dosar penal pe numele vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc (PSD). Potrivit România TV, procurorii îl acuză pe Hrebenciuc că a făcut trafic de influenţă pe lângă un fost şef de serviciu de informaţii pentru ca acesta să afle de la DNA informaţii din anchetele care îl vizează.
Viorel Hrebenciuc i-ar fi solicitat unui fost şef de serviciu de informaţii să se intereseze la DNA privind anchetele în curs ale procurorilor în care este şi el vizat. În schimbul acestor informaţii, Hrebenciuc i-ar fi promis respectivului că îi va facilita angajarea fiicei ca arhitect. Fostul şef de serviciu ar fi reuşit să vorbească cu un angajat al DNA care i-a spus că Hrebenciuc are telefoanele ascultate şi că procurorii fac şi înregistrări ambientale.
De asemenea, lui Hrebenciuc i se impută faptul că şi-a folosit poziţia din partid pentru a-l determina pe un coleg parlamentar să iniţieze proiectul Legii graţierii şi amnistiei pentru folos propriu.
Procurorii anticorupţie intenţionează să-i cheme la audieri şi pe fostul şef de serviciu secret implicat şi pe parlamentarul care ar fi dat curs cererii de elaborare a unui proiect privind graţierea şi amnistierea, astfel încât să evite să meargă la închisoare în cazul în care ar fi fost condamnat în dosarele pe care le are deja.
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Viorel Hrebenciuc, a sosit luni dimineaţa la sediul DNA pentru a fi audiat.
 

Vezi si

Recomandările Sinodului BOR pentru spovedanie: Evitarea glumelor inadecvate și a gesturilor indecente

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a adoptat în ședința de joi o serie …