Sunday , December 4 2022

DNA sesizeaza CSM cu privire la dosarul lui Marian Oprisan. Cauza nu a fost solutionata timp de 8 ani

marian-oprisan

Procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi, a sesizat, joi, inspectia judiciara din cadrul CSM referitoare la posibile abateri disciplinare in dosarul Oprisan a judecatorilor din cadrul Judecatoriei Cluj Napoca pe motiv ca aceasta cauza nu a fost solutionata de peste 8 ani, au declarat surse CSM pentru Hotnews.ro.
Dosarul, in care presedintele CJ Vrancea, Marian Oprisan este acuzat de coruptie, a fost trimis in judecata in iunie 2006.
Dupa 18 termene la judecatoria Focsani, dosarul a fost stramutat la Tribunalul Cluj. Dupa 10 termene dosarul a ajuns la Judecatoria Cluj, de unde s-a plimbat la Inalta Curte, s-a intors Judectoria Focsani ajungand din nou la Judecatoria Cluj iar in tot acest interval nu a fost inceputa cercetarea judecatoreasca, se arata in sesizare.
Din 2010 dosarul se afla pe rolul judecatoriei Cluj Napoca, de atunci fiind acordate 29 de termene din care 4 termene, la solicitarile succesive ale celor 6 inculpati, pentru pregatirea apararii, pentru aducerea lor cu mandat de aducere in vederea audierii, depunerii la dosar a unor precizari scrise.
Intr-o interventie telefonica la Digi  24, presedintele CJ Vrancea explica tergiversarea solutionarii dosarului sau tocmai prin faptul ca DNA a solicitat stramutarea acestuia de la Focsani la  Cluj. Oprisan a afirmat ca DNA a cerut expres Tribunalul Cluj ca instanta care sa judece aceasta cauza, lucru acceptat de magistrati.
Mai multe, pe  HotNews.ro.
 
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …