Wednesday , April 17 2024

DNA: Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Bărbulescu să distrugă probe din seiful lăsat spre păstrare

valcov2

Darius Vâlcov i-a cerut deputatului Daniel Ionuț Bărbulescu să distrugă o serie de probe dintr-un seif pe care i-l lăsase spre păstrare, susţin procurorii DNA în referatul prin care cer arestarea preventivă a fostului ministru de Finanțe. Mai mult, în perioada în care era la conducerea ministerului Finanțelor, Darius Vâlcov se întâlnea cu complicii lui, îi instruia ce să spună la DNA și le promitea că va interveni pentru a bloca ancheta.
Darius Vâlcov a încercat să îi influenţeze pe inculpaţii ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ şi TIMOFTE PETRE BOGDAN, cărora le-a solicitat să distrugă documentele, hard disk-urile, care reflectau tranzacţiile fictive, se arată în referatul procurorilor DNA.
Conform declarațiilor lui Bărbulescu, Darius Vâlcov i-a cerut să distrugă ambalajele în care se aflau sumele de bani care proveneau din infracțiuni, dar și alte documente care conțineau înscrisuri olografe ale inculpatului cu privire la date calendaristice și sume de bani.
“Mi-a spus să îl deschid și să distrug ambalajele, respectiv pungi de plastic și de hârtie în care se aflau banii și eventualele documente, respectiv niște plicuri rupte pe care se afla un scris de mână (date calendaristice și sume de bani). M-am conformat solicitării lui Vâlcov Darius Bogdan și cu această ocazie am văzut că în seif se aflau sume de bani”, se arată în declarația dată de Daniel Bărbulescu.
 
 

Vezi si

Asociația Agențiilor de Turism propune o taxă de 1 euro pentru toți călătorii care aterizează pe aeroporturile din România

Banii ar ajunge la un fond de garantare a biletelor dacă dă faliment compania aeriană. …