DNA cere Senatului toate documentele întocmite în cazul ALEŞILOR PENALI

reportersite
15/04/15 ora:1:31pm

senatProcurorii anticorupţie cer Senatului să le pună la dispoziţie toate documentele întocmite în urma solicitărilor DNA pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea senatorilor aflaţi în funcţie în perioada 2014-2015. Procurorii au formulat o solicitare similară în ceea ce-l priveşte pe Dan Şova, scăpat de colegi de la arestare.

Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, două cereri privind înscrisurile întocmite de această Cameră în cazul senatorilor penali.

Într-una dintre cereri, trimisă marţi, procurorii DNA solicită Senatului toate înscrisurile întocmite în cazul senatorilor pentru care s-a cerut urmărirea penală, reţinerea sau arestarea, în perioada 2014- 2015, solicitarea fiind făcută pentru “documentarea” dosarului în care este cercetat senatorul PSD, Dan Şova.

“În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015”, se arată în document.

În a doua cerere, trimisă la data de 9 aprilie, procurorii solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, “toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012.”

Ambele cereri sunt semnate de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean.

Dan Şova a fost scăpat de reţinere şi arestare prin votul colegilor săi din plen. Decizia a fost contestată la CCR care a stabilit ca Senatul să redacteze hotărârea şi să o publice în Monitorul Oficial.

Şeful CCR, Augustin Zegrean, declara că hotărârea, odată publică, poate fi contestată la CCR.