Wednesday , October 5 2022

DNA cere Senatului toate documentele întocmite în cazul ALEŞILOR PENALI

senat

Procurorii anticorupţie cer Senatului să le pună la dispoziţie toate documentele întocmite în urma solicitărilor DNA pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea senatorilor aflaţi în funcţie în perioada 2014-2015. Procurorii au formulat o solicitare similară în ceea ce-l priveşte pe Dan Şova, scăpat de colegi de la arestare.
Direcţia Naţională Anticorupţie a adresat preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, două cereri privind înscrisurile întocmite de această Cameră în cazul senatorilor penali.
Într-una dintre cereri, trimisă marţi, procurorii DNA solicită Senatului toate înscrisurile întocmite în cazul senatorilor pentru care s-a cerut urmărirea penală, reţinerea sau arestarea, în perioada 2014- 2015, solicitarea fiind făcută pentru “documentarea” dosarului în care este cercetat senatorul PSD, Dan Şova.
“În vederea documentării dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Şova, nr), vă solicităm să ne comunicaţi, în cel mai scurt timp, toate înscrisurile întocmite de Senatul României, în anii 2014 şi 2015, ca urmare a cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie în perioada 2014-2015”, se arată în document.
În a doua cerere, trimisă la data de 9 aprilie, procurorii solicită Senatului să comunice, în cel mai scurt timp, “toate înscrisurile întocmite de Senatul României, ca urmare a cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, din data de 13.03.2015, adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova, cercetat pentru fapte de corupţie în dosarul nr. 122/2012.”
Ambele cereri sunt semnate de procurorul şef de secţie Constantin Claudiu Dumitrescu şi de procurorul Uncheşelu Jean.
Dan Şova a fost scăpat de reţinere şi arestare prin votul colegilor săi din plen. Decizia a fost contestată la CCR care a stabilit ca Senatul să redacteze hotărârea şi să o publice în Monitorul Oficial.
Şeful CCR, Augustin Zegrean, declara că hotărârea, odată publică, poate fi contestată la CCR.
 

Vezi si

Primăriile trebuie să aloce cel puțin 30% din bugetul pentru activități sportive pentru copii

Autoritățile locale din toată țara care alocă fonduri pentru sport vor fi obligate să dea …