Thursday , October 6 2022

DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea în dosarul 'Referendumul'

Liviu Dragnea, vineri dimineata. A iesit din sediul Inaltei Curti pentru a fuma o tigara, inconjurat de jurnalisti (sursa foto: HotNews)
Liviu Dragnea, vineri dimineata. A iesit din sediul Inaltei Curti pentru a fuma o tigara, inconjurat de jurnalisti (sursa foto: HotNews)
Procurorii DNA le-au cerut vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție aplicarea unei pedepse de închisoare cu executare pentru liderul PSD, Liviu Dragnea, inculpat în dosarul “Referendumul”. 
Înalta Curte de Casație și Justiție, completul de cinci judecatori, in frunte cu Livia Stanciu, dezbate vineri ultimul termen în dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare.
In cadrul celor opt termene ale judecarii apelului, completul de magistrati condus de Livia Stanciu a audiat zeci de martori din mai multe judete, care nu au votat la referendum, insa ale caror semnaturi au fost falsificate pe listele electorale. De asemenea, o parte dintre inculpati au dat declaratii in sala de judecata, in acest caz fiind audiat si Liviu Dragnea.
Procurorul de ședință a cerut ca Dragnea să fie condamnat la închisoare cu executare, arătând că limitele pedepsei care ar fi fost săvârșite de liderul PSD se încadrează între 3 și 5 ani.
Reprezentantul DNA a susținut că Liviu Dragnea a avut o conduită “ilicită” și s-a folosit de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție pentru a-i determina pe reprezentanții partidului din teritoriu să scoată “nelegal” oamenii la vot.
Procurorii arată că demersul lui Dragnea a fost susținut de 74 de persoane, președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt, în sarcina cărora s-a reținut falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracțiuni comise sub forma autoratului, complicității sau a instigării.

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap, în fața unei școli, de un pedofil pe care încerca să-l rețină

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …