Thursday , December 7 2023

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru Daniel Chiţoiu

chitoiu

Procurorii cer Camerei Deputaţior ridicarea imunităţii fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu, care este şi deputat din partea PNL. El este suspectat de procurori de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.
„Procurorul – şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie referatul pentru sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Daniel Chiţoiu”, se arată într-un comunicat transmis de DNA.
Daniel Chiţoiu este acuzat de abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada în care avea calitatea de ministru al Finanţelor Publice.
Procurorii au „indicii rezonabile” potrivit cărora, în cursul lunii octombrie 2013, Daniel Chiţoiu ar fi iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în scopul sprijinirii grupului infracţional constituit pentru a favoriza interesele SC CARPATICA ASIG SA.
Demersul urmărea înlăturarea din Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a lui Tudor Daniel George, vicepreşedinte pe sectorul de supraveghere a asigurărilor, precum şi înlocuirea acestuia cu o persoană care urma să garanteze, în mod fraudulos, protecţia intereselor financiare ale SC CARPATICA ASIG SA.

Vezi si

Oficial: Fostul premier Florin Cîțu, pus sub urmărire penală în dosarul vaccinurilor anti-COVID. 43,3 milioane de doze achiziționate în plus de România

Fostul premier Florin Cîțu a fost pus oficial sub urmărire penală miercuri, 6 decembrie, de …