DNA: Au fost distruse documentele referitoare la achiziţia maşinii de lux a lui Gabriel Oprea

reportersite
12 mai 2016, 17:35

oprea DNAProcurorii DNA spun că au fost distruse probe care demonstrau implicarea lui Gabriel Oprea în cheltuielile nejustificate făcute din banii Serviciului intern pentru combaterea corupţiei din MAI. Informaţia apare în rechizitoriul prin care fostul ministru al Internelor a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Un martor din dosar le-a declarat procurorilor că, în noiembrie anul trecut, după demisia Guvernului Ponta, a fost chemat în biroul şefului DIPI, secretarul de stat Nicolae Gheorghe. Acesta i-ar fi cerut să găsească o cale de distrugere a documentelor care atestau unele cheltuieli făcute din bugetul serviciului. Martorul susţine că ar fi spus că nu poate face acest lucru în lipsa unui audit intern. Tot acesta le-a spus procurorilor că actele ar fi fost totuşi distruse, chiar în timpul unui control care avea loc la DIPI. Anchetatorii spun că printre documente s-ar fi aflat şi cele pentru unele cheltuieli, inclusiv autoturismul de lux achiziţionat din banii DIPI şi folosit exclusiv de Gabriel Oprea.

Fostul ministru de Interne este suspectat că ar fi beneficiat de o maşină de lux şi un jacuzzi, ambele cumpărate din banii serviciului secret al Ministerului de Interne.

digi24.ro

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Marin 12/05/2016 la ora 21:01 -

    ca toti escrocii si gen Izmana vrea sa-si stearga urmele. .Uriasa sa avere cum a facut-o ?