Wednesday , May 29 2024

DNA a început ANCHETA în dosarul în care Mircea Băsescu este acuzat de TRAFIC DE INFLUENŢĂ

basescu-bercea mondial

DNA a început ancheta în dosarul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, este acuzat de trafic de influenţă, a declarat Pavel Abraham, avocatul lui Bercea Mondial, la România TV.
DNA a început cercetările în dosarul în care Mircea Băsescu ar ptuea fi acuzat de trafic de influenţă. In plus, denunţul făcut de Florin Anghel se mută de la Constanţa la Bucureşti.
“Acuzaţia este de trafic de influenţă. Dacă se adevereşte, se vor lua măsurile ce se impun. Am încredere că legea va fi aplicată corect. Nu am niciun dubiu că legea nu va fi aplicată corect, se acţionează operativ, au avut loc mai multe audieri, investigaţia merge cum ar trebui”, a declarat Abraham.
Marţi, procurorii DNA l-au audiat pe Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. “A dat declaraţie completă cu privire la denunţurile făcute anterior când se afla încarcerat la Penitenciarul Colibaşi şi a precizat întregul drum parcurs, cum a negociat cu Mircea Băsescu cu privire la influenţa pe care o poate avea şi demersurile pe care le face ca tatăl său să fie cercetat în libertate. În raport cu acuzaţiile şi probele, şi Mircea Băsescu va trebui să aibă un punct de vedere şi procurorii vor decide demersul judiciar”, a explicat Pavel Abraham, la România TV.
Avocatul lui Florin Anghel a precizat că “deocamdată” nu a prezentat procurorului de caz înregistrările care l-ar incrimina pe Mircea Băsescu. “E o perioadă de cercetări, nu e bine să le vehiculăm public pînă nu se pronunţă anchetatorii şi justiţia. Nu trebuie să furnizăm pripit nişte informaţii dacă nu sunt validate de cei care au competenţa să o facă.
Dosarul în care Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, îl acuză de şantaj pe Bercea Mondial va fi preluat de DNA Bucureşti.
Bercea Mondial, pe numele său Sandu Anghel, a depus două plângeri, una la DNA Constanţa, iar cealaltă la DNA Bucureşti. Aceste plângeri sunt identice, iar unul din Parchete trebuie să-şi decline autoritatea în favoarea celuilalt, pentru că două insitutţii similare nu pot judeca acelaşi fapt. Iar cel care va investiga acest caz va fi DNA Bucureşti.
La începutul lunii iunie, ginerele şi fiica lui Mondial au fost prinşi în flagrant în timp ce-l şantajau pe Mircea Băsescu, ameninţându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupţie dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.
În urma flagrantului realizat de procurorii anticorupţie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar faţă de soţia sa, Izaura Anghel, şi un minor în vârstă de 17 ani s-a dispus măsura controlului judiciar.
Mircea Băsescu a fost deja audiat în dosarul cu privire la presupusa sa şantajare de către membri ai familiei interlopului Bercea Mondial. În acelaşi dosar a fost audiat, joi, şi fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, acesta fiind scos din penitenciar şi dus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.
 

Vezi si

13 persoane reținute pentru trafic cu Ozempic, medicamentul pentru diabet folosit pentru slăbit

Treisprezece persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii din Bucureşti într-un dosar care vizează …