Wednesday , November 30 2022

DNA a cerut aviz pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Laszlo Borbely

borbely

Procurorii DNA au cerut, joi, aviz pentru inceperea urmarii penale a deputatului Laszlo Borbely.
Potrivit unui comunicat al DNA, procurorul sef Laura Codruta Kovesi a transmis procurorului general referatul cauzei, in vederea sesizarii Camerei Deputatilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, in legatura cu savarsirea a trei infractiuni de trafic de influenta.
Procurorii vor ca deputatii sa incuviinteze ridicarea imunitatii sale.
DNA mai transmite ca, pe 11 septembrie 2012, plenul Camerei Deputatilor a respins cererea procurorilor de incuviintare a urmaririi penale, astfel ca fata de fostul ministru al Mediului s-a dispus solutia de netrimitere in judecata.
Ulterior, au aparut noi elemente ce au conturat suspiciunea savarsirii unei alte infractiuni de trafic de influenta de catre deputatul UDMR, in perioada exercitarii functiei de ministru Mediului. Prin urmare, procurorii DNA Oradea au dispus, pe 5 ianuarie, revocarea solutiei de neincepere a urmaririi penale, iar ICCJ a confirmat redeschiderea urmaririi penale, se mai arata in comunicat.
Laszlo Borbely este acuzat ca, in anul 2011, ar fi primit foloase necuvenite in valoare de peste 192.000 de lei, dar si o suma de 50.000 de euro, pentru a interveni in favoarea celor de la care a primit foloasele si banii.

Vezi si

Întrevedere Aurescu – Kuleba. Oficialul român cere Ucrainei să recunoască inexistenţa aşa-zisei “limbi moldoveneşti”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marţi, o întrevedere cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, …