Thursday , December 1 2022

DNA a cerut arestarea preventivă a lui Rudel Obreja. Ştefan Lungu, audiat la DNA

rudel obreja

Tribunalul Bucureşti judecă joi cererea DNA de arestare preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, acuzat de mai multe infracţiuni de spălare de bani şi evaziune fiscală în dosarul “Gala Bute”. În acelaşi dosar, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, s-a prezentat joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.
Complicele Elenei Udrea, Rudel Obreja, a ajuns în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box află astăzi dacă va fi sau nu încarcerat. La ultimul termen din proces, Obreja nu s-a prezentat.
Rudel Obreja a fost reţinut luni, iar judecarea arestării preventive a fost amânată pentru joi. În schimb, Ştefan Lungu este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru trafic de influenţă, comisă în calitate de consilier personal al ministrului al Dezvoltării Regionale şi Turismului Udrea Elena, fost administrator al SC Last Time Studio SRL.
În dosar, DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea pentru urmărirea penală, dar şi arestarea preventivă a fostului ministru al Dezvoltării Elena Udrea.
În acest dosar, judecătorii TB au decis, în noaptea de marţi spre miercuri, ca primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea, şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, să fie cercetaţi de DNA în arest la domiciliu.
Instanţa a respins astfel solicitarea procurorilor de arestare preventivă a lui Cornel Resmeriţă, însă decizia nu este definitivă.
Pentru Obreja şi Resmeriţă, procurorii au solicitat magistraţilor arestarea preventivă, iar pentru Ştefan Lungu şi Gheorghe Nastasia, arestul la domiciliu.
Dosarul a ajuns marţi la instanţa supremă, însă magistraţii de aici s-au sesizat din oficiu şi au decis că nu au competenţa de a judeca cererea DNA, deoarece nu există încă un aviz de începere a urmăririi penale pe numele unui actual sau fost ministru, astfel încât dosarul a fost trimis la Tribunalul Bucureşti.
Potrivit DNA, Rudel Obreja, la data faptelor reprezentant al SC Europlus Computers SRL şi preşedintele FRB, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani, două infracţiuni de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală.
 

Vezi si

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023; indemnizaţiile pentru funcţiile de demnitate publică se plafonează

Drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie …