Tuesday , October 4 2022

Disputa pe tema BAC-ului intre fostul si actualul ministru al Educatiei

Catalin Baba il contrazice pe actualul ministru si spune ca examenul din acest an nu este in pericol
Fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, îi răspunde actualului ministru, Ioan Mang, după ce acesta din urmă a spus că bacalaureatul din acest an este în pericol. În timp ce Mang spune că nu a fost contractat, nici până acum, serviciul informatic pentru examen, Baba spune că totul a fost lăsat în regulă.
Ioan Mang a declarat într-un interviu exclusiv pentru România TV, că bacalaureatul din acest an ar putea fi compromis.
“Este o problema gravă. Nu este contractat serviciul informatic cu nicio firmă, asta inseamnă că licitaţia nu se mai poate face. Nu există niciun document întocmit şi nicio discuţie cu nicio firmă”, a spus Ioan Mang.
Cătălin Baba, fostul ministru al Educaţiei, spune însă că poate fi folosită aceeaşi platformă informatică de anul trecut.
“Din punct de vedere informatic, totul este pregătit. Sigur, sunt nişte documente care trebuie asumate, dar aşa se întâmplă când vine un ministru nou care nu mai are experienţă în ceea ce priveşte învăţământul şi organizarea întregii proceduri. Aici trebuie puţină voinţă politică, puţină dorinţă de a rezolva această problemă, pentru că softurile există şi se poate aplica aceeaşi procedură ca şi în anii trecuţi”, a precizat la România TV Cătălin Baba.
Fostul ministru mai spune că nu s-au făcut licitaţii pentru soft, deoarece contractul trebuie făcut pe o perioadă de minimum patru ani. În plus, Cătălin Baba recomandă ca toate softurile pentru examene, de la Evaluarea Naţională de la terminarea clasei a opta până la admiterea la facultate, să fie cumpărate prin licitaţii şi nu prin încredinţare directă, ca până acum.

Vezi si

Cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter produs luni seară în România

Un cutremur cu magnitudinea de 4 pe Richter s-a produs luni seară, 3 octombrie, în …