Friday , December 9 2022

Discurs despre starea națiunii. Putin propune o amnistie fiscală pentru firmele care se întorc acasă

putin-parlament

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat, joi, în discursul despre starea națiunii, că propune o amnistie fiscală pentru firmele care se întorc acasă. El a insistat asupra unor măsuri care să încurajeze activitatea antreprenorilor, subliniind că există o presiune externă asupra treburilor interne ale Rusiei, iar prosperitatea țării se bazează pe forțe proprii.
Acestea nu vor fi anchetate sau investigate de unde au banii, a precizat liderul de la Kremlin, în aplauzele audienței chemate la Kremlin.
Vladimir Putin a pledat pentru înlesniri fiscale acordate IMM-urilor și a vorbit despre scutiri de taxe pentru firmele nou înființate. De asemenea, Vladimir Putin a propus un „concediu de supervizare” pentru anumite firme – dacă acestea sunt controlate, atunci timp de trei ani ele să nu mai fie supuse altor controale.
Avem foarte multe instituții de supraveghere, propun ca anul viitor să reglementăm această situație, a spus președintele rus. El propune ca anul viitor să fie instituit un registru special în care să fie monitorizate ce controale au făcut autoritățile și unde, astfel încât să fie eliminate „controalele corupte”.
„Dezvoltarea noastră depinde de noi înșine. Singuri ne creăm prosperitatea, să nu ne bazăm pe noroc!”, a îndemnat liderul rus. „Cine iubește Rusia trebuie să-și dorească libertate pentru ea”, a spus Vladimir Putin, precizând că se folosește de un citat. În acest context, el a spus că libertatea antreprenorilor este o valoare fundamentală, ca și patriotismul.
Aceste idei ar putea fi o recunoaștere indirectă a faptului că economia Rusiei este într-o situație dificilă, în special din cauza sancțiunilor occidentale.
Vladimir Putin a menționat în acest context guvernul și a subliniat că trebuie să spună ce va face pentru economie. În primele rânduri ale publicului din Duma de Stat se afla și premierul Dmitri Medvedev, alături de soția sa și patriarhul rus, Kirill.

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …