Wednesday , November 30 2022

Dirijorul Cristian Măcelaru, propunerea ministrului Culturii pentru funcția de director artistic al Festivalului Internațional “George Enescu”

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a propus, într-o întâlnire pe care a avut-o cu Mihai Constantinescu, directorul Festivalului Internațional “George Enescu”, și cu Sergiu Nistor, consilier prezidențial, ca dirijorul Cristian Măcelaru, dirijor principal al Orchestrei Naționale a Franței, să fie noul director artistic al Festivalului “George Enescu”.

Mihai Constantinescu, cel care a revitalizat și organizat Festivalul “Enescu” timp de trei decenii, a promis, în cadrul întâlnirii, că “va fi un factor activ în predarea mandatului, iar că expertiza și experiența acumulate în mai bine de 30 de ani vor fi puse în sprijinul noului management, mai ales pentru familiarizarea cu provocările gestionate pentru organizarea eficientă a Festivalul Internațional George Enescu, dar și pentru buna desfășurare a activității ARTEXIM”.

Bogdan Gheorghiu a declarat: „Astăzi, am avut o convorbire plăcută cu maestrul Cristian Măcelaru, dirijorul principal al Orchestrei Naționale a Franței, pentru a-i propune asumarea poziției de director artistic al Festivalului Internațional George Enescu. Răspunsul la această propunere a fost pozitiv, urmând ca în perioada următoare să purtăm discuții detaliate cu privire la viitoarele ediții ale festivalului atât de iubit de români și de melomanii din întreaga lume. Îi mulțumesc maestrului Măcelaru pentru dedicarea față de cinstirea memoriei lui George Enescu și aștept să conlucrăm pentru strălucirea în posteritate a operei marelui nostru compozitor prin dezvoltarea festivalului care îi poartă numele”.

Propunere privind numirea lui Cristian Măcelaru în poziția de director artistic al Festivalului Internațional “George Enescu” a fost salutată de actualul director Mihai Constantinescu, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Vezi si

Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an

„Salariile demnitarilor rămân la nivelul acestui an”, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului. …