Friday , September 30 2022

Directorul SRI a anunţat cine este înlocuitorul lui Coldea: Răzvan Ionescu, general de brigadă

Serviciul Român de Informaţii (SRI) are un nou director prim- adjunct, Răzvan Ionescu, general de brigadă, cu o activitate de peste 20 de ani în cadrul SRI, specialist în Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorism. Numirea vine după demisia lui Florian Coldea. Propunerea lui Răzvan Ionescu a fost trimisă preşedintelui Klaus Iohannis care a semnat deja decretul de numire. Potrivit SRI, urmează ca Ionescu să îşi preia atribuţiile începând de vineri, 24 martie.
razvan_ionescu_sri

SRI a trimis un comunicat de presă în care precizează că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul:
“La data de 23 martie 2017, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire în funcția de prim-adjunct al Directorului Serviciului Român de Informații pentru domnul general de brigadă Răzvan Ionescu. Acesta își va prelua atribuțiile începând cu data de 24 martie 2017.
Domnul general de brigadă Răzvan Ionescu are 45 de ani și o experiență de peste două decenii în munca operativă a Serviciului. De profesie este fizician, absolvent al Facultății de Fizică din cadrul Universității București. A urmat cursurile postuniversitare cu specializarea Geopolitică și Geostrategie din cadrul Academiei de Studii Economice, a absolvit masterul NATO Senior Executive din cadrul SNSPA, a absolvit cursurile seminarului Combaterea Armelor de Distrugere în Masă și Terorismului din cadrul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall din Germania.
De-a lungul carierei în SRI, domnul general de brigadă Răzvan Ionescu a ocupat mai multe funcții, atât în cadrul unităților centrale, cât și teritoriale, unde a avut succese operaționale de anvergură, în parteneriat cu servicii de intelligence din spațiul euroatlantic, pe problematici privind criminalitatea organizată transfrontalieră, respectarea regimurilor internaționale privind proliferarea sistemelor de armament, fluxuri financiare internaționale, migrație și terorism.
A fost încadrat în SRI cu gradul de căpitan și a absolvit ca șef de promoție cursurile de inițiere. A fost avansat la gradul de general de brigadă în primăvara anului 2016 și anterior numirii în funcția de prim-adjunct al Directorului SRI, a condus o unitate centrală cu activitate în combaterea amenințărilor transfrontaliere. În activitatea sa a colaborat excelent cu partenerii instituționali ai SRI, atât interni, cât și externi”, se arată în comunicat.
Reamintim că demisia lui Florian Coldea a venit dupa scandalul provocat de dezvaluirile fostului deputat Sebastian Ghita, acum urmarit general. La momentul respectiv, Klaus Iohannis a spus ca “nu e bine sa fie lasate serviciile sa se amestece in politica”. Preşedintele a solicitat comisiei parlamentare pentru controlul SRI sa-si faca datoria si a atras atentia Parlamentului ca ar trebui modernizate cel putin 12 legi din domeniul securitatii nationale. Pe de altă parte, o anchetă internă a SRI a arătat că generalul Florian Coldea nu a incalcat legea si nici normele interne ale Serviciului.
 realitatea.net

Vezi si

Alexandru Arșinel va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Bellu din București

Sicriul cu trupul actorului Alexandru Arşinel a fost depus, vineri, în foaierul Teatrului de Revistă …