Saturday , December 3 2022

Directorul firmei de gaze din Sighet, arestat pentru 29 de zile

Directorul firmei de gaze din Sighet, Valer Faur, a fost arestat pentru 29 zile. El este acuzat de ucidere din culpă,vătămare corporală, distrugere, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu, fiind acuzat că a întocmit în fals documente privind starea reţelei din Sighet.
Valer Faur a fost reţinut miercuri de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care îl acuză de ucidere din culpă (o persoană) şi vătămare corporală din culpă (14 persoane), distrugere din culpă cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în cazul exploziilor care au avut loc în 19 februarie, în Sighetu Marmaţiei, se arată într-un comunicat de presă de joi al Ministerului Public.
Procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Sector 5 arestarea preventivă a lui Valer Faur, propunerea fiind admisă joi seara.
Directorul firmei de gaze din Sighetu Marmaţiei, Valer Faur, a lucrat cu personal necalificat, doar el şi încă un angajat având experienţa şi calificarea necesare, iar lucrările au fost subcontractate altor firme la momentul instalării reţelei de gaz.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …