Tuesday , September 27 2022

Directorul CFR şi-a dat demisia, după ce ministrul Felix Stroe a anunțat că îl demite

marius chiper

Marius Chiper (foto), directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR, va fi demis. Anunţul a fost făcut la Deva de noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe. Cu o zi înainte, îi schimbase din funcţie pe directorul Regionalei Căi Ferate București și pe șeful Gării de Nord.
Ministerul Transporturilor a transmis și un comunicat în care a anunțat că ministrul a decis demiterea directorului interimar al CFR. La scurt timp după aceea, compania CFR a anunțat că directorul interimar Marius Chiper și-a dat demisia „din motive personale”.
„Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă informează că domnul Marius CHIPER și-a înaintat demisia din funcția de director general interimar, din motive personale, președintelui Consiliului de Administrație”.
Ministrul transporturilor a venit marți la Deva călătorind cu trenul interregio Constanța-Arad, care a avut întârziere aproape o oră. Ca urmare, ministrul a decis să-l destituie pe directorul CFR, pentru că, spune el, nu exista niciun motiv întemeiat ca trenul să fi avut o întârziere atât de mare, mai ales că tronsonul de cale ferată respectiv a fost modernizat și a beneficiat de investiții considerabile.
 
„Nu facem demiteri ca să facem loc pentru alții. Zilele trecute, tot în urma unei călătorii cu trenul și a unei vizite inopinate în Gara de Nord au fost destituiți șeful Regionalei Căi Ferate București și șeful Gării de Nord. Nu pentru a face loc altora. În locurile lor își exercită atribuțiile înlocuitorii legali. Dar nu se poate să tolerăm lipsa de respect față de cetățeni. Nu se mai poate tolera! Eu unul nu voi tolera! Toleranța este zero”, a declarat ministrul Transporturilor.
 
„În legătură cu dl. Chiper, problemele întârzierii trenurilor nu sunt în primul rând datorită faptului că materialul rulant este învechit. Sunt datorită infrastructurii care provoacă aceste întârzieri. De aceea dânsul astăzi a fost demis. Nu pot să înțeleg cum, de exemplu, pe calea ferată București-Constanța, în care s-au investit sute de milioane de euro pentru a fi modernizată și care este cea mai modernă cale ferată din România, într-o zi frumoasă, cu 20 de grade afară, trenul întârzie zeci de minute”, a explicat Felix Stroe.
digi24.ro

Vezi si

Inspectorii școlari generali, convocați la minister: Vor fi asigurate condiții în sezonul rece

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a convocat luni la minister inspectorii generali școlari din țară pentru …