Sunday , August 1 2021

Diplomați morți într-un accident de elicopter în Pakistan. Ambasadorul român era la bord, dar e în afara pericolului

elicopter

Un accident grav de elicopter a avut loc în Pakistan, vineri, notează Reuters. Cel puțin șase persoane, inclusiv ambasadori străini, au murit după ce aeronava s-a prăbușit peste o școală, în nordul țării. MAE a informat că ambasadorul român era la bord, dar că se află în afara oricărui pericol.
Un elicopter militar pakistanez s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din nordul Pakistanului, peste o școală. 17 persoane se aflau la bord, membri ai corpului diplomatic, familiile lor si jurnalisti. Șase persoane au murit și mai multe au fost rănite. Printre morți se află ambasadorii Norvegiei, cel al Filipinelor, dar și soțiile ambasadorilor din Malaezia și Indonezia.
Ambasadorii Poloniei și Olandei au fost răniți.
Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters, citat de Agerpres. O delegație de diplomați și ziariști se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbușit peste o școală la aterizare.
“Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan.
MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.
La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obținerea de informaţii suplimentare despre acest accident”, a anunțat MAE.
realitatea.net
 
 

Vezi si

România a atins pragul de 5 milioane de persoane vaccinate anti-Covid-19, la două luni după ținta stabilită de premierul Cîțu

Guvernul României se laudă că sâmbătă a fost depășit pragul de 5 milioane de români …