Wednesday , February 21 2024

Dinel Staicu a fost adus in tara

Dinel Nuţu (fost Staicu) a fost adus în ţară. Acesta a intrat în România prin Vama Borş.
Omul de afaceri Dinel Nuţu a fost predat autorităţilor române. Acesta a fost dus cu o dubă a poliţiei la IPJ Bihor.
O instanţă din Ungaria a decis, pe 21 aprilie, că Dinel Nuţu rămâne în arest 11 zile, la Budapesta. Dinel Nuţu a declarat la ieşirea din sala de judecată că nu se face vinovat de falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor şi că intenţiona să se întoarcă în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.
“Numai un tâmpit putea să-şi falimenteze propria bancă. Dacă din faliment, firma de lichidare câştiga peste 1.500 de miliarde-care e mult mai mult decât 10 milioane, eu voi dovedi la Strasbourg cu documente, cu expertiză, exact cum au stat lucrurile în realitatea în România. Eu am luat credite ca să salvez banca de la faliment, a fost un plan de salvare a băncii. Şi a trebuit să stau 11 ani prin procese ca să explic că de fapt nu a fost vorba de niciun faliment. Situaţia băncii era rezolvată, dacă nu veneau ei cu firmele lor de lichidare”, le-a spus Nuţu jurnaliştilor.
De asemenea, omul de afaceri a susţinut că nu şi-a schimbat numele din Staicu în Nuţu pentru a scăpa de pedeapsă. “Şi fiica şi nepotul meu se cheamă Staicu Antonia şi Staicu Andrei, copilul urmând să plece la şcoală în acest an. Şi am zis că dacă voi veni în Bucureşti cu domiciliul cu numele de Nuţu nu vor mai fi apostrofaţi de copii că tatăl lor e condamnat. Eu merg în România ca să-mi execut pedeapsa. Dacă reuşeam să trec graniţa la Nădlac, ajungeam în România” a mai spus Dinel Nuţu.
Biroul SIRENE România a fost anunţat, în noaptea de 19 spre 20 aprilie, despre depistarea lui Dinel Staicu pe raza localităţii Mako, din Ungaria, astfel că IGPR a informat Ministerul Justiţiei, pentru a iniţia procedurile de predare a acestuia, a anunţat miercuri Poliţia Română.
Potrivit sursei citate, Dinel Nuţu, fost Staicu, condamnat la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi abuz în serviciu contra intereselor publice şi urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare, a fost depistat de poliţiştii din Ungaria pe raza localităţii Mako.

Vezi si

Ciucă+Ciolacu: Alegeri comasate. Listă comună la europarlamentare, liste separate la locale. Prezidențiale în septembrie

Alegerile europarlamentare vor fi comasate cu cele locale şi vor avea loc pe 9 iunie, …