Thursday , September 29 2022

Din noiembrie, şoferii ar putea avea nevoie de cauciucuri de iarnă


Şeful Direcţiei Rutiere, Lucian Diniţă, a declarat, miercuri, că, dacă prognoza este corectă, din noiembrie vine iarna, iar şoferii ar putea să fie nevoiţi să schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă.
Comisarul şef Lucian Diniţă a spus că nu trebuie să vină iarna calendaristică pentru ca şoferii să-şi schimbe anvelopele de vară cu cele de iarnă.
“Dacă prognoza este corectă, atunci din noiembrie vine iarna. Cauciucurile de vară trebuie înlocuite odată cu îngheţul. Nu contează ce lună este”, a precizat Diniţă.
În acest sens, şeful Poliţiei Rutiere a spus că, de exemplu, în localităţile Câmpeni – Alba şi Bâlea Lac s-au înregistrat deja temperaturi de îngheţ, iar aici, după litera legii, ar trebui deja folosite cauciurile de iarnă.
De la 1 noiembrie 2011, şoferii sunt obligaţi să echipeze autovehiculele cu anvelope de iarnă, lanţuri şi alte echipamente specifice în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
În cazul vehiculelor cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al celor de transport persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, maşina trebuie echipată cu anvelope de iarnă pe axele de tracţiune şi să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Amenda pentru cei care nu respectă noile dispoziţii este de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între aproximativ 600 şi 1.400 de lei, iar sancţiunea contravenţională este însoţită şi de măsura reţinerii certificatului de înmatriculare.

Vezi si

Ministrul Mediului susține intervenția Guvernului pe piața lemnului: “Piața liberă poate duce prețul la 800 lei/mc”

Piața liberă poate să ducă prețul lemnului inclusiv la 800 de lei pe metru cub …