Thursday , September 29 2022
Breaking News

Digi24: Petre Daea a fost chemat la audieri la DNA, în dosarul fostului ministru Chesnoiu

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au chemat la audieri pe ministrul Agriculturii, Petre Daea. Petre Daea a fost citat și este așteptat vineri la DNA. El va fi audiat în calitate de martor.

Potrivit informațiilor Digi24, Daea a fost chemat pentru a da declarații în dosarul în care a fost pus sub acuzare fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Numele actualului ministru al Agriculturii, Petre Daea, apare în documentele din dosarul predecesorului său, Adrian Chesnoiu, pus sub acuzare pentru că ar fi aranjat un concurs de numire la direcțiile agricole din țară.

Întrebat săptămâna trecută într-o conferință de presă despre acest aspect, Petre Daea a evitat să spună dacă a intervenit pe lângă fostul ministru al Agriculturii pentru angajări: „Aici nu vă dau niciun fel de răspuns. Să lăsăm justiția unde este ea”, a îndemnat actualul ministru al Agriculturii.

Într-una din interceptările procurorilor, Adrian Chesnoiu îi cere unui membru al comisiei de concurs să îl ajute pe un cunoscut al lui Petre Daea. De asemenea, discuțiile scot la iveală și că fostul ministru Chesnoiu îi cere persoanei care a denunțat faptele la DNA să nu le dea candidaților subiectele integral, ca să nu ajungă „la televizor”.

Denunţător: (…) Ăăă, urmează ăla…Luchianca sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare.

Adrian Chesnoiu: Da.

Denunţător: (…) Mai urmează…Ăsta-i pe 10.

Adrian Chesnoiu: Când i-l scoţi?

Denunţător: (…) Termenul …este pe 10. E …

Adrian Chesnoiu: 10 mai.

Denunţător: (…) Se termină perioada de înscriere.

Adrian Chesnoiu: (vorbeşte în şoaptă) (neinteligibil): Nu le dăm subiectele, să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le …noi i le dăm. Articole. Oricum (neinteleigibil) nu subiecte scrii. Adică daţi-le două, trei foi. Nu …o lege! Să-nveţe-n …!

Denunţător: (…) Îhî. Da, dacă….

Adrian Chesnoiu (vorbeşte în şoaptă): Şi tu faci subiecte. Subiectul (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530.

Denunţător: (…) (neinteligibil) pe articole. Pe Secţiuni. (neinteligibil)

Adrian Chesnoiu(vorbeşte în şoaptă): Pentru că ăştia-s dobitoci! Dacă le dai alea…ia 10! Nu să facă…Ia 10! Nu vreau 10-le!….Crede-mă că-i ştiu cât de proşti sunt. Ne trezim …la televizor!

(sursa: referat DNA / G4Media)

 

 

 

Vezi si

Escortă româncă de 23 de ani, ucisă în bătaie de un client în Austria. Fata s-a înecat cu sânge și vomă

O tânără româncă a fost ucisă sâmbătă, 24 septembrie, în Austria. Ana Maria, despre care …