Saturday , December 3 2022

Dezvaluiri jenante de la Bruxelles: Comisarul Corina Cretu, parasita de jumatate din staff. Ii punea sa-i duca rufele la spalat

Jumatate din staff-ul comisarului european pentru Politici Regionale Corina Cretu a demisionat in timpul primului an de mandat, din cauza obiceiurilor sale total neprofesioniste.
corina-cretu

Angajatii de la Bruxelles s-au aratat nemultumiti de faptul ca Cretu amesteca viata personala cu munca, se arata intr-un amplu articol publicat pe site-ul Politico.eu,, despre deprinderile comisarului european care reprezinta Romania.
Fosti si actuali angajati au descris “dezordinea” din echipa Corinei Cretu, din care au plecat, pe rand, seful de cabinet, adjunctul acestuia, seful de comunicare, dar si alti membri ai staff-ului.
Mai exact, 9 din 18 persoane din biroul Corinei Cretu si-au dat demisia in doar 12 luni, pe fondul programului de munca prea lejer pe care il avea aceasta, dar si din cauza tendintei sale de a combina calatoriile oficiale cu excursii in scop recreativ.
Mai mult, Corina Cretu le cerea angajatilor din cabinetul sau sa ii rezolve diverse treburi personale, cum ar fi sa-i duca rufele la spalat, sa ii cumpere alimente si sa ii plimbe cu masina rudele.
Politico a stat de vorba cu 11 dintre actualii si fostii angajati din comisariatul Corinei Cretu, majoritatea dorind sa isi pastreze anonimatul.
Jurnalistii au obtinut o copie a programului comisarului european din ultimele 12 luni. S-a putut observa ca deseori nu avea intalniri lunea, joia si vinerea. Surse din randul angajatilor de la Bruxelles au dezvaluit ca, de obicei, Cretu nu lucra in zilele respective.
Comisarul european a explicat ca zilele fara intalniri programate sunt destinate cititutlui. “Nu merg la shopping, nu lucrez niciodata mai putin de 8-10 ore pe zi”, argumenta Corina Cretu.
Dintre cei 28 de comisari europeni, Corina Cretu are cele mai multe absente la intalnirile saptamanale ale Comisiei, lipsind la aproape un sfert dintre ele.
De asemenea, Cretu se pare ca nu tine cont de unele dintre regulile institutionale de la Bruxelles, ceea ce a provocat frustrare in randul echipei sale. De exemplu, angajatii sai au spus ca aceasta fuma in birou, incalcand o interdictia valabila la nivelul intregii institutii.
“Toata lumea ii spunea ca nu poate face asta”, insa ea raspundea mereu ca “in Romania un ministru poate face ce vrea”, potrivit dezvaluirilor membrilor staff-ului sau.
Ca performanta la Bruxelles, Corina Cretu nu a fost neaparat criticata, desi a depus pana acum destul de putine propuneri legislative. Comisariatul sau dispune de un buget de 350 de miliarde de euro care trebuie investiti in proiecte de dezvoltare a celor mai sarace regiuni ale Uniunii Europene, in perioada 2014-2020.
De asemenea, nu au existat plangeri oficiale privind comportamentul Corinei Cretu sau investigatii care sa vizeze reclamatiile staff-ului, potrivit unui reprezentant al Comisiei Europene.
Purtatorul de cuvant al CE, Margaritis Schinas, a declarat ca Cretu “este un membru serios al echipei lui Juncker si face o treaba extraordinara din functia sa de comisar pentru crestere si joburi”.
Intr-un interviu acordat saptamana trecuta, Corina Cretu a declarat ca incearca sa includa cat mai putine intalniri in programul sau, insa petrece foarte mult timp documentandu-se si pregatindu-se pentru ele.
“Prefer mai putine intalniri la care sa merg mai pregatita, decat mai multe intalniri la care sa nu stiu ce vorbesc”, a spus Corina Cretu.
Cu privire la plangerile angajatilor sai potrivit carora Cretu i-a indeletnicit cu rezolvarea treburilor sale personale, comisarul a precizat: “Nu mi-ar placea sa cobor la acest nivel. Este nedrept”.
Membrii staff-ului sau s-au plans ca, in repetate randuri, s-au dat peste cap sa reprogrameze intalniri anulate de Cretu, motivand ca nu se poate trezi asa de dimineata.
Peste toate acestea, surse din randul angajatilor sai au spus ca Cretu, fost vicepresedintele al Parlamentului European si fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, poate fi si draguta si buna cu subordonatii ei.
Acestia au dezvaluit un alt obicei bizar al comisarului european, si anume sa aprinda lumanari de la biserica in biroul sau de la Bruxelles.
Angajatii Corinei Cretu au mai aratat ca aceasta obisnuia sa amestece vizitele oficiale cu excursiile in scop recreativ. De exemplu, in luna mai, comisarul a transformat o delegatie oficiale de patru zile in Insula Reunion din Oceanul Indian intr-o vacanta de zece zile alaturi de sotul ei, omul de afaceri Ovidiu Rogoz, potrivit programului pe un an obtinut de Politico.

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …

2 comments

  1. Un roman ajuns prea sus si vazut mult prea bine de sefii sai, da nastere la invidie si chiar ura. Oare cei care o critica sunt straini sau tot romani ca ea, care se comporta asa cum le este felul.

  2. articol de rahat, voi credeti asta, avem romani care fac munci grele pe meleaguri straine, si astia au plecat , le era greu, drum bun,.. corina fa ordine.