Tuesday , November 29 2022

Dezinfectanţi diluati. Ambulanţa preşedintelui şi cele ale CSAT au utilizat antiseptice HEXI

dezinfectanti

Nici preşedintele României nu a fost scutit de dezinfectanţii diluaţi de la Hexi Pharma. Jurnalistul Cătălin Tolontan a descoperit că ambulanţa Preşedinţiei României, cât şi cele care asigură asistenţa de urgenţă pentru membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării ar fi avut în dotare antiseptice diluate.
Spitalul Militar, care asigură asistenţa medicală în cazul Preşedinţiei, a recunoscut că a utilizat biocidele Hexi Pharma la Cotroceni în 2013 şi 2014, pe vremea lui Traian Băsescu.
Conform protocolului, siguranţa preşedintelui statului, inclusiv cea medicală, stă în sarcina Serviciului de Protecţie şi Pază. Iar această instituţie are contract cu Spitalul Militar Central.
“Toate aceste tărăgănări au ca obiect o informație publică: pentru că felul în care sistemul medical eșuează să-i protejeze pe președintele țării și pe ceilalți membri CSAT reprezintă o chestiune de interes public”, notează tolo.ro.
 

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …