Thursday , May 13 2021

Despăgubire record pentru familia lui Gigi Becali. Vezi ce suma ii va plati statul

becali

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprie­tăţilor trebuie să îi dea unui nepot al lui Gigi Becali suma de 300 de milioane de lei pentru un teren pe care l-ar fi deţinut în Voluntari.
Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprie­tăţilor (ANRM) a eliberat un titlu de despăgubire în valoare de aproape 300 milioane lei (aproximativ 66.000 euro).
Potrivit surselor România TV, banii vor fi plătiţi către unul dintre nepoţii lui Gigi Becali. Acesta a dat statul român în judecată în anul 2010, pentru a obţine retrocedarea a 21 de hectare în localitatea Voluntari, iar anul trecut, în 2012, reclamantul a obţinut o hotărâre definitivă în acest caz.
Suma va fi plătită de stat, în tranşe egale, în următorii cinci ani, cu începere de la data de 1 ianuarie 2014.
George Băeşu, preşedintele ANRP, a declarat pe marginea acestui subiect, la România TV: “Această decizie luată în prima fază de Curtea de Apel Bucureşti a fost recurată, numai că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat în sensul păstrării soluţiei date de Curtea de Apel. Astfel, noi, Comisia Naţională pentru Compensarea Imobilelor am fost obligaţi să emitem titlul de despăgubire (…) Dubiile mele sunt exact ca ale oricărui om care ar compara suma acordată de instanţă cu grila notarială şi cu valoarea reală a terenurilor din zona respectivă”.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Premierul Florin Cîțu a numit un nou șef al Poliției Române

Noul șef al Poliției Române este chestorul Benone-Marian Matei, numirea fiind făcută, joi, de premierul …