Saturday , December 3 2022

Descinderi DNA la sediul ANPC. Verificări în biroul directorului general. Reacția instituției

Procurorii DNA au descins miercuri, 19 octombrie, în sediul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor. Se pare că anchetatorii fac verificări chiar în biroul directorului general al instituției, Paul Anghel.

Președintele ANPC îi ia apărarea directorului Paul Anghel. ”Nu am primit plângeri împotriva lui Anghel. Este un bun profesionist, este colegul nostru”, a spus Horia Constantinescu, la ieșirea din sediul ANPC spunând că se întreaptă spre Parlament.

Încă nu sunt date suplimentare privind această speță, însă surse G4Media susțin că anchetatorii vizează biroul lui Paul Anghel.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulți agenți economici (producători, distribuitori și mari retaileri de produse alimentare și nealimentare).În cursul zilei de 19 octombrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la o instituție publică situată în municipiul București.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, a transmis oficial DNA.

În urma perchezițiilor DNA, ANPC a dat presei un comunicat: ”În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției, la sediul central al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), conducerea instituției nu face niciun fel de comentariu referitor la această situație. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituției se defășoară sub semnul repectării prevederilor legale, integrității și toleranței zero față de corupție. În acest context, întregul personal al ANPC este la dispoziția DNA și oricăror alte instituții ale statului, oferind tot sprijinul în demersurile acestora de apărare a legalității și stabilire deplină a adevărului”, transmite instituția.

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …