Monday , December 5 2022

Deputatul Rădulescu îşi retrage proiectele controversate privind Codul Penal

catalin radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu nu renunţă la pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu şi arest la domiciliu pentru pedepsele sub 3 ani, prevederi din controversatul său proiect. Spune că va retrage documentul, dar cele două prevederi vor fi susţinute ca amendamente în comisia condusă de Florin Iordache.
Totuşi, a făcut un pas înapoi, după ce mai mulţi colegi şi-au retras semnăturile de proiect. Social-democratul spune că nici el nu este de acord cu unele modificări, cum ar fi dezincriminarea folosirii funcţiei în scop sexual.
 
Ridicarea pragului pentru abuzul în serviciu la 200.000 de euro, dezincriminarea folosirii funcţiei pentru a obţine favoruri sexuale sau arest la domiciliu pentru infracţiunile cu pedepse mai mici de 3 ani sunt câteva dintre prevederile unui proiect iniţiat de Cătălin Rădulescu care au provocat numeroase controverse în ultimele zile.
Cătălin Rădulescu, deputat PSD, citat de Digi 24: Am hotărât să retrag această iniţiativă legislativă. Sunt anumite chestiuni acolo cu care nici eu nu sunt de acord sau unele trebuie îmbunătăţite, de exemplu folosul sexual nu sunt de acord să fie abrogat. La faptele până la trei ani de zile vreau să adăugăm mai puţin faptele cu violenţă şi recidiviştii.
Reacţia lui Cătălin Rădulescu vine după ce mai mulţi colegi care semnaseră proiectul de modificare a Codului Penal au făcut un pas înapoi.
 

Vezi si

VIDEO – „Cel mai tranzitat buștean din Piatra Craiului”. Aproape întreaga faună sălbatică a României, surprinsă de o cameră montată în pădure

O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți …