Deputatul Ion Stan a demisionat din PSD

reportersite
21 decembrie 2012, 14:58

Deputatul Ion Stan a demisionat din PSD. Camera Deputaţilor a respins, vineri, prin vot, ridicarea imunităţii lui Ion Stan.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, anunţase, după votul din Parlament, că deputatul Ion Stan va fi dat afară din PSD.

„Pentru obiectivele noastre legate de MCV, intrarea în spaţiul Schengen, e un rezultat rău. Eu am votat în această idee pentru ridicarea imunităţii, însă decizia plenului e foarte clară, domnul Stan va fi cercetat în continuare în stare de libertate, trimis în judecată şi instanţa se va pronunţa (…) Lucrul acesta ne va afecta în mod clar în rapoartele internaţionale. Nu mai poate face parte nici din grupul PSD, nici din PSD şi soluţia ar fi ca domnia sa să-şi dea demisia din Parlament, cum şi-a dat-o şi fostul deputat Trăşculescu pentru a nu se considera că se ascunde în spatele imunităţii parlamentare, inclusiv referitor la cererea de reţinere şi arestare (…) Dacă nu pleacă din PSD, organiza Dâmboviţa va face acest lucru (a-l exlcude din partid, n.r.) însă lucrul acesta tot nu rezolvă cererea referitoare la imunitate, ci doar eventuala demisie pe care eu i-o cer în mod public. Mi s-a spus că sunt probe clare pentru ridicarea imunităţii. Soluţia este dincolo de îndepărtarea sa din PSD, sper ca domnia sa să-şi dea demisia din Parlament. Lucrul ăsta ne va afecta rapoarte internaţionale. Nu am apucat să am o discuţie cu fiecare dintre parlamentari, am anunţat public decizia politică a PSD”, a declarat premierul Victor Ponta, imediat după ce deputaţii au refuzat să-i ridice imunitatea deputatului PSD Ion Stan.

Premierul a mai arătat că votul din Camera Deputaţilor va afecta România în plan extern, în privinţa MCV şi a aderării la Schengen.

„Sigur, pentru Mecanismul de Cooperare și Verificare, pentru intrarea în Spațiul Schengen, e un rezultat rău. Eu am votat în această idee, pentru ridicarea imunității, însă decizia plenului e foarte clar (…) Lucrul ăsta ne va afecta foarte clar în rapoartele internaționale”, a spus Ponta.

Potrivit anchetatorilor, deputatul PSD Ion Stan i-ar fi cerut denunţătorului său, omul de afaceri Nicuşor Dima, „câte două milioane, de benzină”, pentru cele 600 de maşini pe care intenţiona să le folosească în campanie, la rândul său Dima estimând că este vorba despre „un miliard, un miliard două sute”.