Sunday , September 25 2022

Deputatul Eugen Bejinariu, propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare SRI

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a fost propus pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii, votul urmând să aibă loc în 17 iunie.

PSD l-a propus pe deputatul Eugen Bejinariu pentru funcţia de preşedinte al Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii Serviciului Român de Informaţii. O altă propunere este ca deputatul Mitică Marius Mărgărit să facă parte din Comisia SRI în locul deputatului Marian Cucşa, care în prezent ocupă funcţia de vicepreşedinte al acestui for.

De asemenea se cere şi înlocuirea din Comisia parlamentară pentru controlul activităţii Serviciului de Informaţii Externe a deputatului Dorel Căprar, recent exclus din PSD, cu deputatul Vlad Bontea, informeaza Mediafax.

Eugen Bejinariu este cel care a gestionat ca interimar treburile curente ale Guvernului României între 21 decembrie şi 28 decembrie 2004, ca urmare a demisiei primului ministru Adrian Năstase. Funcţia anterioară a lui Bejinariu a fost cea de şef al Departamentului Protocolului de Stat.

Eugen Bejinariu a fost înaintat la gradul de general de brigadă (cu 1 stea) începând cu 1 decembrie 2002, fiind trecut în rezervă la data de 20 august 2003.La numai un an a fost înaintat la gradul de general-maior (cu două stele) în rezervă începând cu 1 decembrie 2004.Din 2004 a devenit deputat.

Vezi si

Iohannis: Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea …