Thursday , July 25 2024

Deputatul Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru ultraj și purtare abuzivă, după bătaia din Parlament cu Florin Roman

Procurorii Parchetului General au anunţat, marţi, că au început urmărirea penală pe numele unui deputat din Parlamentul României pentru ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, că deputatul la care se face referire este Dan Vîlceanu, iar fapta se referă la bătaia din Parlament din luna mai, când l-ar fi agresat pe holuri pe deputatul Florin Roman.

“Vineri, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală a dispus prin ordonanţă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un deputat din Parlamentul României sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, purtare abuzivă şi tulburare a ordinii şi liniştii publice, iar în cursul zilei de marţi acestuia i-au fost aduse la cunoştinţă faptele cercetate, încadrarea juridică data acestora, precum şi drepturile şi obligaţiile procesuale. Totodată, astăzi a fost pusă pusă în mişcare acţiunea penală pentru infracţiunile menţionate”, se precizează într-un comunicat al PICCJ.

Procurorii au reţinut că, la data de 21 mai, ora 11,15, în timp ce se afla în plenul Camerei Deputaţilor, în Palatul Parlamentului, în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice funcţiei de deputat, acesta ar fi adresat injurii şi ar fi exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate, şi acesta deputat în Parlamentul României, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu specifice funcţiei publice dată de mandatului constituţional de deputat al României, provocându-i acesteia leziuni traumatice, prin lovire cu corp dur şi zgâriere, ce necesită pentru vindecare un număr de 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Totodată, spun anchetatorii, deputatul cercetat ar fi adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnităţii acesteia şi a tulburat ordinea şi liniştea publică prin generarea unor situaţii de insecuritate şi de teamă.

În luna mai, deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut o altercaţie în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de plen, Roman susţinând că a fost agresat fizic.

sursa: Agerpres

Vezi si

 3 drone rusești au intrat noaptea trecută în România

Forțele ucrainene au distrus 25 de drone rusești de atac din cele 38 lansate peste …