Wednesday , February 28 2024

Deputatul Cristian Rizea, sub control judiciar. Judecătorii au decis o cauţiune 350.000 de euro

rizea

Deputatul PSD Cristian Rizea va fi plasat sub control judiciar. Judecătorii au dispus, joi dimineaţă, o cauţiune de 350.000 de euro. Decizia vine după ce, miercuri, deputaţii au respins solicitarea DNA de arestare preventivă.
Reamintim că miercuri Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA pentru arestarea lui Rizea, dar a aprobat cererea pentru reținerea sa. Comisia Juridică a dat aviz pozitiv cererilor formulate de procurorii DNA în cazul parlamentarului PSD. Rizea este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Votul s-a dat la finalul ședinței de plen, după ce s-a terminat ordinea de zi.
Votul a fost secret, cu bile. În discursul susținut în plen, Rizea a vorbit despre fiul său adoptat, precizând că procedura de adopție se va încheia abia în noiembrie, iar în funcție de votul dat de către deputați, el și soția vor putea sau nu să ducă la final demersurile, astfel încât fiul lor să aibă o familie.
”Știti că am o familie, un copil. Am acest copil de 2 ani si jumatate, ceea ce nu stiti este ca acest copil, la două ore și jumătate după ce s-a născut, a fost adoptat de către mine și soția mea. Această procedură se încheie în luna noimebrie a acestui an, potrivit legislatiei din Romania. Doamnelor si domnilor, va las pe dvs sa decideti daca pot continua această procedură și daca fiul meu va avea o familie”, a spus Rizea, în fața deputaților.
În referatul trimis instanţei supreme se arată că parlamentarul Cristian Rizea ar fi încercat să influenţeze doi martori, spunându-i unuia dintre aceştia „că nu trebuie să relateze organelor de urmărire penală aceste lucruri întrucât îi sunt lui defavorabile şi că o să-l bage la puşcărie.
Rizea Cristian i-a spus că în scurt timp el va ajunge primarul sectorului 5 Bucureşti şi că dacă ascunde adevărul cu privire la înţelegerea acestuia cu Colţea Lucian privind remiterea sumei de 300.000 de euro (…) îi va da acestuia şi lui (…) un spaţiu gratis pentru a deschide o clinică nouă”. Procurorii menţionează în document că deputatul i-ar fi spus martorului „că deja a identificat mai multe spaţii pretabile în acest sens în zona Cotroceni din Bucureşti” cerându-i „să se întâlnească urgent cu un avocat recomandat de el pentru a se pune de acord cu privire la ce urmează să declare în faţa organelor de urmărire penală şi s-a stabilit o întâlnire în ziua respectivă
 

Vezi si

Valabilitatea permiselor auto va crește de la 10 la 15 ani

Aproximativ trei milioane de persoane ar putea beneficia de creşterea valabilităţii permiselor de conducere din …