Monday , December 5 2022

Deputatul Catalin Teodorescu, sub control judiciar pe cautiune:1 milion de lei

catalin teodorescu

Deputatul PNL Catalin Teodorescu a fost pus sub control judiciar pe o cautiune de 1 milion de lei, dupa ce Camera Deputatilor a refuzat, miercuri, sa incuviinteze avizarea solicitarii DNA de ridicare a imunitatii in vederea retinerii si arestarii lui preventive.
Decizia procurorilor poate fi contestata la Inalta Curte, informeaza B1TV.
Magistratii ICCJ vor putea fie sa diminueze suma, fie chiar sa ridice cautiunea, informeaza sursa citata.
Catalin Teodorescu are 10 zile la dispozitie pentru a depune suma intr-un cont la dispozitia DNA. Daca suma ramane de 1 milion de lei si deputatul nu o poate achita sau nu poate depune anumite bunuri ca si garantie, atunci nu este exclus ca procurorii DNA sa ceara din nou avizul Camerei Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Catalin Teodorescu, conform B1TV.
Plenul Camerei Deputatilor a votat, miercuri, solicitarile DNA privind retinerea si arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Dumitrescul, in dosarul ANRP4. Daca in primul caz numarul de voturi favorabil cererii DNA a fost suficient de mare, Ioan Oltean fiind in acest moment la dispozitia procurorilor, in cazul lui Catalin Teodorescu au fost inregistrate mai putine voturi decat jumatate plus 1 din numarul deputatilor prezenti ieri la sedinta, prin urmare, conform reglementarilor legale in vigoare, DNA nu poate solicita arestarea sa preventiva in acest moment.

Vezi si

Parlamentul a votat revocarea lui Niculae Bădălău de la conducerea Curții de Conturi, după ce a fost arestat pentru dare de mită

Camera Deptaţilor şi Senatul s-au reunit luni, 5 decembrie, în şedinţă comună, pentru a vota …