Tuesday , November 29 2022

Deputatii au votat cu o zi mai devreme si in viteza Statutul magistratilor si amputarea Legii ANI

deputati

Modificarile aduse Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor au fost votate, luni de catre deputati. Au fost 179 de voturi “pentru” si 90 de voturi “impotriva”.
De asemenea, a fost adoptata cu 167 de voturi “pentru” si 90 de voturi “impotriva” si modificarea legii ANI. Aceasta prevede ca interdictiile aplicate senatorilor si deputatilor descoperiti de Agentia Nationala de Integritate in conflict de interese in perioada 2007 – 2013 inceteaza de drept.
Proiectele urmeaza sa mearga acum la Senat, camera decizionala.
Deputatii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au batut cu palmele in banci.
Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa grabeasca votul final pentru cele doua legi. In mod normal, sesiunea saptamanala de vot final in Camera Deputatilor este marti dupa pranz.
Social democratul Florin Iordache, presedintele comisiei parlamentare speciale pentru Legile Justitiei, nu considera insa ca votul se da in graba.
“Care e diferenta daca a azi sau daca e maine?”, a spus Florin Iordache, intrebat de ce intra azi la vot final legea 303/2004 si nu marti, asa cum este normal.
La observatia jurnalistilor ca maine erau organizate proteste, Iordache a spus ca “noi nu tinem sedintele Birourilor Permenente in functie de cum se organizeaza protestatarii”.
“Niciodata un Guvern nu a fost mai sfidator la adresa propriului popor. In campania electorala, PSD-ALDE au dat asigurari peste asigurari ca NU vor tine partea hotilor, ca NU vor intra cu picioarele in Legile Justitiei, ca NU vor distruge institutii. Astazi, pe 11 decembrie, la fix un an de la alegeri, au confirmat ca singurul lucru care ii motiveaza este agenda infractionala a catorva persoane”, a scris si Raluca Turcan.
Si liderul USR, Dan Barna, a reactionat pe Facebook dupa ce deputatii au adoptat in mare graba modificarile dorite de coalitia PSD-ALDE-UDMR la Statutul judecatorilor si magistratilor si la Legea ANI.
“Astazi, la fix un an de la alegeri, grupul infractional care a capturat Romania mintind-o despre o inexistenta prosperitate a adoptat in Camera Deputatilor primele doua legi ale nemerniciei de sabotare a Justitiei, la care lucreaza exclusiv de un an de zile. (spalarea incompatibililor si statutul magistratilor) “, a scris Dan Barna.
“Rezumatul zilei de azi din Parlamentul Romaniei: Regele a murit, sa omoram si justitia!”, este reactia europarlamentarului Cristian Preda la votul deputatilor de azi.
ziare.com

Vezi si

Romsilva a vândut 1,63 milioane mc de lemn de foc pentru populație, cu 26% mai mult decât anul trecut. Încă 400.000 mc, disponibili până la finele anului

Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui …