Wednesday , June 7 2023

Deputații au decis: Rovana Plumb rămâne cu imunitate

Cererea DNA de începere a urmăririi penale a ministrului demisionar al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților, astfel că fostul ministru rămâne cu imunitate și nu poate fi urmărită penal. Luni, Comisia juridică a Camerei votase, la rândul ei, împotriva ridicării imunităţii lui Plumb.
rovana plumb

Împotriva solicitării DNA au votat 183 de deputați, iar 99 pentru. Liviu Dragnea a anunțat că a votat împotriva ridicării imunității.
Votul a fost secret, cu bile, și a fost deschis de premierul Mihai Tudose.
Înainte de vot, Rovana Plumb şi-a susţinut nevinovăţia în faţa colegilor săi deputaţi. Implicarea sa în dosarul Belina reprezintă un abuz, a mai spus ministrul demisionar al fondurilor europene. Rovana Plumb şi-a rugat colegii să voteze aşa cum le dictează conştiinţa.
După vot, într-o declarație făcută presei, Rovana Plumb a mulțumit colegilor că au apărat „principiile statului de drept”.
„Vreau să mulţumesc tuturor colegelelor şi colegilor, deputaţi în Parlamentul României, pentru faptul că au apărat prin vot principiile fundamentale ale statului de drept şi mă refer la separaţia puterilor, înţelegând că oportunitatea unei hotărâri de guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale”, a spus ministrul demisionar al Fondurilor Europene.

Vezi si

56% dintre europeni și 61% dintre români sunt interesați de următoarele alegeri europene

 Cu un an înainte de alegerile europene, 56% dintre cetățenii europeni și 61% dintre români …

One comment

  1. De la tribuna parlamentului afirma ca e o femie cinstita , daca e asa de ce se ascunde sub imunitatea ei ? De ce a dat taxa de mediu in perioada cind era ministru iar masinile ei erau inregistrate in Bulgaria ? O Hoatza deci.