Friday , December 9 2022

Deputatii au decis: Ioan Oltean poate fi arestat preventiv

ioan oltean

Deputatul PNL Ioan Oltean poate fi arestat preventiv, nu si deputatul PNL Catalin Teodorescu. Camera Deputatilor a incuviintat, miercuri dupa amiaza, doar prima solicitare a DNA, pentru cea de a doua nefiind intrunit numarul necesar de voturi.
Deputatii s-au reunit, miercuri la pranz, pentru a vota, in plen, solicitarile DNA de arestare preventiva a celor doi, doar prima fiind aprobata.
In cazul lui Oltean, din totalul de 382 de deputati, 318 au fost prezenti, 298 voturi fiind exprimate, iar 1 vot anulat. 186 de voturi au fost “pentru” si 111 impotriva, a anuntat Florin Paslaru, precizand ca a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru incuviintarea arestarii preventive.
Urmeaza ca Ioan Oltean sa fie chemat la sediul DNA, iar procurorii de caz sa decida daca il retin pentru 24 de ore si ulterior il prezinta instantei cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
Liderii PNL si PSD au anuntat anterior ca parlamentarii formatiunilor pe care le conduc vor vota pentru cererile Justitiei.
In 2 decembrie, Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil cererea DNA de arestare preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

Vezi si

Ambasadorul României în Austria, chemat în ţară pentru consultări

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în ţară pentru consultări, această decizie …