Saturday , December 3 2022

Deputatii au adoptat a treia oara Statutul magistratilor

Camera Deputatilor a adoptat miercuri, pentru a treia oara, Statutul magistratilor, singura dintre Legile Justitiei care nu a ajuns inca la promulgare, la presedintele Klaus Iohannis.
deputati

Actul normativ a fost adoptat cu 181 de voturi “pentru”, 74 de voturi “impotriva” si 5 abtineri, transmite News.ro.
Camera Deputatilor este prima sesizata, legea urmand ca modificarile la Legea 303/2004 sa intre si din nou la comisia speciala pentru Legile Justitiei, care va da alt raport necesar votului din Senat, camera decizionala.
Dupa adoptarea in Senat, este posibil ca Opozitia sa atace din nou legea la CCR.
Pe 10 mai, Comisia Iordache a modificat din nou definitia erorii judiciare, dupa ce Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale cateva articole din Legea 303/2004.
Primele doua Legi ale Justitiei au trecut de controlul CCR cerut de Opozitie si au ajuns la Cotroceni.
Saptamanile trecute, Iohannis a atacat si el la CCR modificarile Parlamentului la Legea 304/2004 privind organizarea judiciara, dar si la Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii.
Asta dupa ce presedintele a anuntat ca trimite la Curtea Constitutionala intregul pachet al Legilor Justitiei si sesizeaza si Comisia de la Venetia, el adresand si un apel CCR sa nu se grabeasca si sa conlucreze cu organismul european.
ziare.com

Vezi si

Oficial: Olanda acceptă aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar nu şi pe cea a Bulgariei

Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar …