Sunday , April 21 2024

Denunţul lui Dorin Cocoş. Fostul soţ al lui Udrea explică mecanismul şpăgii la PDL

udrea-cocos

România TV a prezentat conţinutul denunţului făcut de către Dorin Cocoş împotriva lui Vasile Blaga. Potrivit afaceristului, Blaga a folosit banii de la Cocoş pentru materiale electorale, cu ştiinţa Elenei Udrea.
Dorin Cocoş a scris în denunţul făcut la DNA că a finanţat campania electorală din 2009 cu scopul de a primi sprijin guvernamental pentru derularea contractului pentru licenţele Microsoft. “Precizez că am sprijinit campania electorală din anul 2009 pentru a obţine sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract. În acest sens, am fost sprijinit de către Vasile Blaga şi Elena Udrea”, a scris Cocoş.
În acest sens, Vasile Blaga, pe atunci secretar general al PDL, i-ar fi spus că Cocoş ar trebui să achite unele materiale electorale care însumează 3.000.000 €. “600.000 de euro i-am depus în tranşe la sediul PDL din Modrogan. Mai precis, i-am remis domnului Ivaşcu, la solicitarea domnului Vasile Blaga. Banii i-am remis fără a primi o chitanţă”, susţine Cocoş adăugând că alţi 50.000 € i-au fost înmânaţi trezorierului PDL, Alin Albu, pentru achiziţia unor găleţi.
La sprijinirea campaniei PDL s-a înhămat şi Dinu Pescariu. “I-am solicitat lui Dinu Pescariu să efectueze un avans de 500.000 de euro către o firmă chinezească, Shanzen, pentru următoarele produse: 300.000 de geci, 1.000.000 de pixuri, 300.000 de umbrele, 300.000 de fesuri, 300.000 de fulare şi 1.000.000 de brichete”, a afirmat Cocoş în faţa procurorilor.
Mai mult, denunţul lui Dorin Cocoş conţine pasaje incriminatorii pentru Elena Udrea. “Din banii primiţi în cont de la Dinu Pescariu, am achiziţionat pe persoană fizică împreună cu fosta mea soţie, Elena Udrea, jumătate din Hotelul Griviţa, având fiecare în proprietate o pătrime chiar şi azi (…) Precizez că Elena Gabriela Udrea cunoştea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licenţe Microsoft şi despre banii primiţi şi, aşa cum am spus, mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru ştia şi Vasile Blaga, care de asemenea, a susţinut derularea contractului”, a scris Cocoş.
Denunţul omului de afaceri se leagă de una dintre declaraţiile date de Gabriel Sandu la DNA. “Aveam de adus la partid 5 milioane de euro. Am avansat aceşti bani din fonduri proprii. Eu trebuia să particip la campania electorală prezidenţială cu 4 milioane de euro”, susţine fostul ministru al Comunicaţiilor. Pe lângă faptul că Sandu a susţinut că a cărat milioane de euro cu sacoşele la partid, el a amintit şi de o afacere necurată cu scrisori electorale pentru Traian Băsescu.
Până în acest moment, însă, Vasile Blaga nu are nicio calitate în dosarele DNA. Blaga a negat acuzaţiile ironizându-l pe Gabriel Sandu pentru meteahna mai veche de a spune braşoave. “Dacă citeşti declaraţiile lui, atunci îţi explici de ce colegii lui din PNL, că în PDL a venit de la liberali, îl numeau Petre Ispirescu (…) Un lucru este foarte clar: domnia sa mie nu mi-a dat în viaţa lui niciun ban. Nu am niciun merit în nominalizarea lui ca ministru şi sunt convins că nu a dat nimănui”, declara Vasile Blaga.
 

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …