Wednesday , November 29 2023

Denunţul Elenei Udrea împotriva lui Forian Coldea, clasat de DNA

udrea

Denunțul formulat de Elena Udrea împotriva lui Florian Coldea, directorul adjunct al SRI, a fost clasat, informează DNA. După ce în cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de fostul ministru, nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate, precizează procurorii.
“La data de 30 ianuarie 2015 Udrea Elena Gabriela a sesizat comiterea unor presupuse fapte de corupție, ce ar fi fost săvârșite de mai multe persoane, cu funcții importante în instituții publice ale statului român, fiind audiată, ulterior de către procurorii DNA pentru a-și susține acuzațiile formulate anterior. În cursul urmăririi penale au fost administrate probele solicitate de către denunțătoarea Udrea Elena Gabriela, iar din administrarea acestora nu a rezultat existența vreuneia dintre infracțiunile sesizate. În continuare, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au dispus clasarea cauzei cu privire la săvârșirea infracțiunilor sesizate prin denunț și disjungerea urmăririi penale și trimiterea dosarului la Secția de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, din cauza calității de militar pe care o avea una dintre persoanele vizate”, se arată într-un comunicat al DNA.
În motivarea soluției, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe a Infracțiunilor de Corupție au arătat că “faptele sesizate nu au corespondent în realitate, acuzațiile formulate sunt generice, din denunț nu rezultă indicii rezonabile că s-ar fi comis vreo infracțiune”.
La data de 12 martie 2015, procurorii Secției de Combatere a Infracțiunilor de Corupție săvârșite de Militari, după valorificarea materialului probator administrat în cauză, au dispus soluția clasării dosarului.
“Procurorii militari au reținut caracterul general, subiectiv și conjunctural al acuzațiilor formulate de către denunțătoare cu privire la existența unor infracțiuni ce ar fi fost comise de persoana vizată, dar nesesizate până la schimbarea situației juridice a petentei, fapte despre care ar fi luat la cunoștință de la persoane care nu i-au confirmat afirmațiile”.
Elena Udrea a anuntat în data de 30 ianuarie, într-un interviu pentru HotNews.ro, ca a depus un denunt la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI). Udrea il acuza pe Coldea ca ar fi instrumentat campania impotriva sa si ca i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa ii dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghita pentru a-i sustine televiziunea “romaniatv#. Udrea sustine ca banii au fost dati de Dorin Cocos prin intermediul fiului sau, Alin Cocos.
 

Vezi si

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania. Primarul din Baia Mare era dat în urmărire internațională

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins marți, 28 noiembrie, în Germania. Cherecheș …