Thursday , June 13 2024

Demisiile ministrilor sunt irevocabile si nu pot fi retrase, explica Guvernul

guvern grindeanu1

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Alina Petrescu, a anuntat joi dupa-amiaza ca demisiile ministrilor sunt irevocabile si nu pot fi retrase. Precizarile vin dupa ce 20 de membri ai Cabinetului Grindeanu au trimis cereri de retragere a demisiilor.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a afirmat ca aceste cereri sunt lipsite de obiect. Alina Petrescu a spus ca articolul 6 al Legii 90 privind organizarea si functionarea Guvernului precizeaza ca demisiile sunt irevocabile din momentul in care se ia act de ele.
“In momentul in care Cabinetul si SGG dau un numar de inregistrare, s-a luat act ca aceste deocumente exista? S-a luat act de aceste demisii! Ele sunt irevocabile. Aceste cereri de retragere a demisiilor nu au obiect. Oricine citeste Legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor si ajunge la articolul 6 intelege acest lucru”, a spus Alina Petrescu.
Iata ce scrie la Art. 6 din Legea 90/2001:
Demisia din functia de membru al Guvernului se anunta public, se prezinta in scris primului-ministru si devine irevocabila din momentul in care s-a luat act de depunerea ei, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data depunerii.
Purtatorul de cuvant al Executivului le-a prezentat jurnalistilor prezenti la conferinta de presa copii dupa cele 20 de cereri de retragere a demisiei, afirmand ca textul este identic in toate.
“In toate cele 20 de cereri, textul este identic. In toate cele 20 de documente este trecut si nr. de inregistrare a demisiei de la Cabinetul primului ministru, deci numarul de inregistare pe care cererea de demisie a primit-o fiecare cerere”, a mai spus Alina Petrescu.
Oficialul Guvernului a enumerat si care sunt cei 20 de membri ai Cabinetului Grindeanu care au facut cerere de retragere a demisiei:
Marius-Alexandru Dunca (Tineret si Sport) ;
Teodor Melescanu (Externe) ;
Alexandru Petrescu (Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat) ;
Mircea-Titus Dobre (Turism) ;
Sevil Shhaideh (Dezvoltare Regionala si vicepremier) ;
Ana Birchall (Afaceri Europene) ;
Petre Daea (Agricultura) ;
Rovana Plumb (Fonduri Europene) ;
Florian Bodog (Sanatate) ;
Toma Petcu (Energie) ;
Andreea Pastarnac (Romanii de Pretutindeni) ;
Mihai Tudose (Economie) ;
Adriana Petcu (Ape si Paduri) ;
Pavel Nastase (Educatie) ;
Razvan Cuc (Transporturi) ;
Gabriel Les (Aparare) ;
Tudorel Toader (Justitie) ;
Viorel Ilie (Relatia cu Parlamentul) ;
Gratiela Gavrilescu (Mediu si vicepremier) ;
Viorel Stefan (Finante Publice).
ziare.com

Vezi si

Clopotele tuturor bisericilor vor fi trase azi în semn de veșnică pomenire a eroilor români, la praznicul Înălțării Domnului

Clopotele bisericilor ortodoxe vor fi trase, joi, la ora 12,00, în semn de veșnică pomenire, …

One comment

  1. Ce plasa au luat caraghiosii astia de ministri de doi lei. Caramba cu ei