Tuesday , April 16 2024

Demersuri oficiale pentru eliberarea greilor din fotbal. Borcea, Meme şi Pădureanu cer ANULAREA pedepselor

dosarul transferurilor

Trei dintre greii fotbalului condamnaţi la închisoare, se pregatesc să iasă din puşcărie. Potrivit România TV, avocaţii lui Cristi Borcea au depus o contestaţie în anulare pentru a-l scoate pe fostul patron al echipei Dinamo din spatele gratiilor. În tot acest timp, apărătorii lui Jean Pădureanu vor cere şi ei magistraţilor eliberarea clientului lor, pentru că are o stare de sănătate precară. De asemenea, Meme Stoica a depus şi el o cerere de eliberare.
Starea de sănătate, extrem de precară, a lui Jean Pădureanu, era cunoscută încă dinainte ca fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa să fie condamnat în Dosarul Transferurilor şi în plus, acesta are o vârstă înaintată, 78 de ani, astfel că avocaţii săi speră să-i poată obţine eliberarea din închisoare. Mai mult decât atât, Jean Pădureanu execută această pedeapsă în regim de spital penitenciar.
Si Cristi Borcea încearcă să obţină o anulare a pedepsei. Contestaţia pe care o formulează avocaţii săi este o cale extraordinară de atac.
De asemenea, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a depus şi el o cerere de eliberare din închisoare. În cazul său s-a înregistrat o cerere de contestaţie în anulare la Curtea de Apel Bucureşti, termenul său fiind 21 martie. Mihai Stoica a mai făcut o solicitare şi la Tribunalul Bucureşti, în care cere aplicarea noului Cod Penal, el motivând că legea nouă nu îl incriminează.
“Pădureanu nu este bolnav doar cu inima, are şi Alzheimer. De-aia nici nu a mai fost preşedinte la Gloria, altfel era până la moarte. Toată averea şi-a bagat-o în echipă. În ce-l priveşte pe Borcea, el a fost operat pe cord, orice comisie îşi poate da seama că amândoi sunt grav bolnavi”, a spus Dragomir..
Atât Cristi Borcea, cât şi un alt fost acţionar de la Dinamo, Gigi Neţoiu, au apelat la o formă nouă de contestaţie, prevăzută de noul Cod Penal. Cristi Borcea a fost condamnat definitiv la 6 ani şi 4 luni de închisoare în Dosarul Transferurilor, iar Gigi Neţoiu la 3 ani şi 4 luni.
De asemenea, George Copos vrea să ceară întreruperea executării pedepsei pentru maximum trei luni de zile. Potrivit avocatului său, Copos vrea să îşi pună ordine în afaceri.
 
 

Vezi si

Aproape 1.000 de cazuri de rujeolă în ultima săptămână în România și un deces

Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că în perioada 1 ianuarie 2023 – …